A pucér istennő a medence vizét is felforralja

Ifjúság
Vágólapra másolva!
A zseniális olasz rendező, Paolo Sorrentino új filmjében egy bombanő feltűnése és a vizelési zavaraik kötik le az alpesi luxusszállóban ejtőző öregurakat. Az Ifjúság világpremierje kevesebb mint két hét múlva lesz Cannes-ban, a magyar mozikba ősszel érkezik meg. Itt az új előzetes.
Vágólapra másolva!

Kijött egy hosszú előzetes a cannes-i filmfesztiválra készülő Ifjúság (Youth) című filmhez, amely az öregedésről szóló, gyönyörűen fényképezett dráma könnyedebbik oldalát domborítja ki. Michael Caine és Harvey Keitel két öregurat alakít, akik egy alpesi luxusszállóban remélnek javulást a fürdőzésektől és masszázsoktól, a fennmaradó időben pedig egy erdőben szexelő párt lesnek meg, illetve a vizelés nehézségeiről diskurálnak. Ebben a korban bizony már nagyon fontos, hogy hány csepp jön ki egy nap.

Végre mozgóképen is megcsodálhatjuk azt a moziplakáton már megörökített pillanatot, amikor Madalina Ghenea csodaszép román modell pucéran belép a medencébe, Caine és Keitel pedig alig hiszi el, hogy nem káprázik a szemük. Keitel szépen meg is fogalmazza, hogy valójában ki is ázik mellettük a termálvízben.

Madalina Ghenea, Michael Caine és Harvey Keitel az Ifjúság című filmben Forrás: Mozinet

A humoros epizódok felvillanása mellett azért egy dráma körvonalai is felsejlenek apa és lánya (Rachel Weisz) kapcsolatáról. Az apa életét kitöltötte a komponálás, a lánya ezért úgy érzi, hogy nem ismeri őt. Az Ifjúság-ot én már csak azért a jelenetért megnézném, amikor Caine egy kivágott fa törzsén ülve vezényel az alpesi tájban békésen legelő teheneknek.

Paolo Sorrentino filmjének a cannes-i filmfesztiválon lesz a világpremierje, a hazai mozikba ősszel érkezik majd, és azért is érdemes rá várni, mert feltűnik benne a szépséges magyar modellből lett színésznő, Cseh Anna Mária (A fény ösvényei,Töredék) is.

A cannes-i filmfesztivál május 13-án kezdődik, az Ifjúság premierje május 20-án lesz, az Origo Filmklub újságírói élőben tudósítanak a helyszínről. A magyar kontingenst a 21 éves szupermodell, Palvin Barbara is erősíteni fogja.