Három izgalmas részlet a Star Wars 7 végső előzeteséből

Star Wars: Az ébredő Erő
Vágólapra másolva!
Most pár napig megint a Star Warsról szól minden, pedig Az ébredő Erő csak december közepén érkezik meg a mozikba. Remek felvezetést hoztak össze a kedd hajnalban érkező végső előzeteshez: a karakterekkel telezsúfolt plakát mellett három, egyenként tizenöt másodperces ízelítővel csigázzák tovább a trailerre váró rajongókat. Az Első Rend nagy erőkkel rohamoz, az ifjú szereplők pedig elszántan készülődnek a csatára.  Luke Skywalker még mindig nem bújt elő a rejtekhelyéről. 
Vágólapra másolva!

Felgyorsultak az események a Star Wars: Az ébredő Erő háza táján. Már a vasárnap kiadott plakát is sok örömet és annál is több fejtörést okozott a rajongóknak a hiányzó Luke Skywalkerrel és a jobb felső sarkot elfoglaló Halálcsillagnak látszó tárggyal, de a java még hátra van: magyar idő szerint kedd hajnalban jön ki a legújabb előzetes.

Daisy Ridley a Star Wars: Az ébredő Erő című filmben Forrás: Fórum Hungary

A trailert az ESPN nevű tévécsatorna fogja leadni először keleti parti idő szerint 20:15-kor kezdődő New York Giants és Philadelphia Eagles amerikai futballmeccs félidejében, de már most felkerült belőle az internetre három darab pár másodperces ízelítő. Ezek alapján már biztosra vehetjük, hogy Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega), Poe (Oscar Isaac) és Kylo Ren (Adam Driver) szerepelni fog a végső előzetesben.

Az első részletben a főszereplők valamit mindig nagyon néznek. Rey egy sivatagi táborban üldögélve merül el a gondolataiban, BB-8 félénken kukucskál, Poe pedig felfelé néz tágra nyílt szemekkel, alighanem valami egészen meglepőt vagy félelmeteset láthat. Ami igazán izgalmas lehetne, abból nem mutatnak semmit ebben a tíz másodpercben.

A második részletben csak Rey és BB-8 tűnik fel, de itt már azt is látjuk, mit bámulnak elképedve: az erdő felett TIE-vadászok és más birodalmi légi járművek húznak el nagy számban. A dús növényzettel borított égitestet szállja meg a Birodalom, pontosabban annak utódszervezete, az Első Rend? Hogy került oda Rey, aki amúgy egy sivatagi bolygón él?

Az utolsó ízelítő a legizgalmasabb, először láthatjuk együtt - ha csak futólag is - a hetedik rész két férfi főszereplőjét. Nagy a készülődés az ellenállók bázisán, a magabiztos Poe bátorítólag szorítja meg Finn vállát, és már siet is tovább. Itt nemsokára csata lesz. Talán éppen feléjük közelít az Első Rend flottája?

A legnagyobb kérdés most az, hogy a titkolózásáról híres J. J. Abrams vajon mennyit enged majd megmutatni a történetből a harmadik előzetesben. Az abból kiadott három ízelítő csak csigázza a kíváncsiságot, de konkrét információkkal alig szolgál.

Ahogy azt már írtuk, Luke Skywalker hiányzik a plakátról, ez azt valószínűsíti, hogy a trailerben sem fog feltűnni. A Halálcsillagra emlékeztető tárgy láttán máris vannak olyan csalódott hangok, akik attól félnek, hogy a harmadik trilógia is a birodalmiak szuperfegyverének az elpusztításáról fog szólni. Remélhetőleg az előzetesből majd kiderül, hogy ennél azért egy jobb ötlettel álltak elő a forgatókönyvírók.

Star Wars: Az ébredő Erő moziplakátja Forrás: Fórum Hungary

Elbújik R2D2 mellett, de a plakáton szerepel egy eddig nem látott új szereplő is. A Slashfilm információja szerint ő Maz Kanata, akit Lupita Nyong’o alakít. A Star Wars hazai rajongói mostantól tehetnek arról, hogy az elsők között nézhessék meg a filmet, ugyanis október 19-én reggel 9 órától az összes magyarországi moziban elindul a jegyelővétel. A Star Wars: Az ébredő Erő december 18-án kerül a mozikba.