Ennyit dühöngeni sem láttuk még Dzsudzsákékat

2016.06.01. 15:57

Magyarország felnőtt futballválogatottja harminc év után jutott ki a két legrangosabb torna egyikére, és két hét múlva, június 14-én játssza első mérkőzését Ausztria ellen az idei Európa-bajnokságon. Muhi András Piresnek a válogatott elmúlt néhány évét bemutató 75 perces dokumentumfilmje tehát a legjobbkor érkezik: lázban ég az ország, hamarosan megtudjuk, mire megyünk a legnagyobbak között. 

A Magyar csapat – „…még 50 perc…” című film ráadásul nem a selejtezők csomószor látott pillanatait ismétli el, nem futballistaközhelyekkel teleszórt interjúkkal fáraszt, hanem bemegy az öltözőbe, ott van a játékosok és az edzők sarkában, és olyan szabadszájú és őszinte pillanatokat kap el, amiket eddig nem láthattunk. 

A magyar válogatott játékosai a Norvégia felett aratott győzelmet és a kijutást ünneplikForrás: AFP/Kisbenedek Attila

Muhi teljesen rátapadt a csapatra, ezáltal mi is átélhetjük a kirobbanó örömöt az öltözőben, illetve mi is magunkba süppedve ülhetünk, miközben a csalódott Dzsudzsák Balázs leordítja a fejünket. Miért nem tudjuk arra az egy percre kirúgni a kurva anyjába a stadionból? – kesergett teljes joggal a csapatkapitány az öltözőben. Vélhetően jóval több káromkodás lesz a filmben, ezért kaphatott tizenhatos karikát. Aki követte a válogatott elmúlt pár évének az eseményeit, az tudhatja, hogy boldogságból és frusztrációból is lesz bőven ebben a dokumentumfilmben. 

Személy szerint a négy legutóbbi edzőből három, Egervári Sándor, Dárdai Pál és Bernd Storck eltérő habitusára leszek a leginkább kíváncsi, arra, hogyan beszélnek a játékosaikkal, hogyan tüzelik fel őket a meccsre. 

A Magyar csapat – „…még 50 perc…” június 9-én csütörtökön, este 21:20-tól lesz látható a TV2-n. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK