Nézzen bele a hárommilliárd forintos Kincsem-filmbe!

Nagy Ervin filmforgatás jelmez kalap Közéleti személyiség foglalkozása MŰVÉSZET ÖLTÖZÉK ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ SZEMÉLY színész TÁRGY
Dunakeszi, 2015. augusztus 26. A Blaskovich Ernő szerepét alakító Nagy Ervin (középen) Herendi Gábor Kincsem című filmjének forgatásán a Dunakeszi repülőterén 2015. augusztus 26-án. Balra Schneider Zoltán színművész. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Tavaly decemberben már futott a Kincsem első előzetese a mozikban, de az internetre sosem került fel. Till Attila kulturális magazinműsorában viszont leadtak négy aprócska részletet, így végre belekukkanthatunk a nagyszabású történelmi kalandfilmbe. Petrik Andrea pohártöréssel büntet, Nagy Ervin megvillantja az izmos felsőtestét, és a lóversenyből is kapunk néhány izgalmas másodpercet.
Vágólapra másolva!

A Kincsem című kosztümös kalandfilmen nagy a nyomás. Az eddigi legnagyobb összegű támogatást kapta a Filmalaptól, a teljes költségvetése a három milliárdot nyaldossa alulról. A rendszerváltás óta biztosan nem volt ennyire drága magyar film, és az is lehet, hogy előtte sem.

Gyabronka József, Kovács Lehel ás Nagy Ervin a Kincsem című filmben Forrás: Szabó Adrienn

Herendi Gábor lovas filmjéből eddig csak azok a szerencsések láthattak részleteket, akik múlt decemberben moziba mentek. Akkortájt vetítettek belőle egy másfél perces előzetest több film előtt is (az egyik kollégám például Az ébredő Erő előtt látta), de az internetre azóta sem tették fel. Most szúrtuk ki viszont, hogy amikor a Kincsem női főszereplője, az Utóélet-ből ismert Petrik Andrea a Propaganda című kulturális magazinnak volt a vendége még áprilisban, néhány rövid részletet bevágtak az előzetesből.

Így most az a furcsa helyzet állt elő, hogy a Kincsem-ből származó első mozgóképek – a mozis vetítéseket nem számítva - Till Attila tévéműsorában debütáltak. Az online is elérhető magazinból kivagdostuk a részleteket, így most mindenki kaphat egy röpke benyomást arról, hogyan néz ki a film grandiózus látványvilága, és hogyan mozog a díszletekben Nagy Ervin és Petrik Andrea. Azt javasoljuk, hogy lenémítva nézzék a videókat, ugyanis az eredeti hang helyett Tilla és a női főszereplő beszédfoszlányait lehet hallani alattuk.

Petrik Andrea és Nagy Ervin a Kincsem című filmben Fotó: Szabó Adrienn

Nagy Ervin a csodaló gazdáját, Blaskovich Ernő grófot alakítja, aki a lóversenypályán áll bosszút családja ellenségén, Von Ottingen bárón (Gáspár Tibor). Indulatos természete már ebből a pár másodpercből is kiviláglik: bőszen csapkod és rugdos. Méltó párja lesz a színpadias mozdulattal poharat törő Petrik Andrea.

Hutlassa Tamás producer ígérete szerint a lóversenyek lesznek a film leglátványosabb részei. Több száz statiszták alkalmaztak a morajló tömeg megjelenítésére, ezt CGI-vel még meg is többszörözték, illetve a korabeli állapotokat tükröző díszleteket is számítógépes technika segítségével egészítették ki.

A drámát fokozza majd, hogy Blaskovich gróf és Von Ottingen báró lánya, Klára között szerelem szövődik, és ezt az osztrák nemes nem nézi jól szemmel.

Nagy Ervin nyolc kilót fogyott a szerep kedvéért, edzőterembe is bérletet váltott, és mindennek az eredményét a filmben is megmutatja. Klára megilletődve süti le a szemét, amikor a gróf lekapja magáról az inget, és megvillantja izmos felsőtestét.

Elvileg decemberre tervezik a Kincsem bemutatóját, de a produkcióhoz közel álló forrásból már hallottunk olyat, hogy az első különálló Star Wars-filmmel nem akarnak versenyezni, és inkább átcsúsztatják 2017-re a bemutatót. Ezt lehet, hogy érdemes lesz átgondolniuk, mivel a legfrissebb hírek szerint bajban van a Zsivány Egyes. Mi lesz, ha a Disney is átrakja jövőre a filmje premierét?

Ennyi pénzt még sosem tettünk fel egy lóra

Nagy Ervinnek fogynia kellett, Petrik Andrea a cigit dobta el a Kincsem kedvéért. Van nyomás az alkotókon: minden idők legdrágább magyar filmje forog éppen, hárommilliárd forintról kell bebizonyítani a nézőknek, hogy volt értelme erre a nagyszabású, kosztümös filmre költeni. Forgatási riportunkból mindent megtudhat a készülő filmről!