Az új King Kongtól megfagyott a vér az ereinkben

Kong: Skull Island
Vágólapra másolva!
A Comic-Con nevű geekparádén debütált az új King Kong-film hihetetlenül hatásos első előzetese, ami csak akkor mutatja meg pár pillanatra az óriásmajmot, amikor már két perce mesterien építette a feszültséget. A Kong: Skull Island fantasztikus színészgárdát és az Apokalipszis mostra hajazó, lázálomszerű képi világot vonultat fel, a jövő évi blockbusterek közül máris ezt várjuk a legjobban.
Vágólapra másolva!

A Warner stúdió nagyszabású vállalkozásba fogott. A jövő évben mozikba kerülő Kong: Skull Island-del egyszerre akarják feltámasztani az óriásmajom történetét, amivel legutoljára Peter Jackson próbálkozott meg 2005-ben, valamint összefűzni a két évvel ezelőtti Godzillá-val, és egy közös franchise keretein belül – majd valamikor 2020 tájékán – összeereszteni a két legendás szörnyeteget.

De ez még a jövő zenéje, egyelőre be kell érnünk a Skull Island fenti előzetesével, amelyben maroknyi felfedező merészkedik a rejtélyes, veszélyekkel teli dzsungel mélyére, ahol vad bennszülöttek és mitikus teremtmények cserkészik be a gyanútlan katonákat és civileket.

A főszereplők közül a fotóriportert játszó Brie Larson javarészt a fényképezőgépét kattingatja, Tom Hiddlestont csupán pár snitt erejéig kapjuk el, Samuel L. Jackson és John Goodman pedig egymás torkának ugrik, a két színészóriás kakaskodásából egy csomó jó dolog kisülhet.

Samuel L. Jackson és John Goodman a Kong: Skull Island című filmben Forrás: Warener Bros.

Újdonság, hogy King Kong történetét ezúttal a vietnami háború kereteibe ágyazták a készítők, be is ugrott egyből az Apokalipszis most hagymázas tébolya. Sűrű sárga füst gomolyog, helikopterek úsznak a naplementében – annyi a különbség, hogy a katonák ezúttal egy gigantikus majmot fognak megszórni a gépfegyvereikkel. Utóbbit inkább még csak sejteti az előzetes, de amennyit látunk belőle, az alapján sokkal impozánsabb és félelmetesebb rém lesz, mint az Empire State Building tetején trónoló elődje.

John Goodman, Tom Hiddleston, Brie Larson és John C. Reilly a Kong: Skull Island című filmben Forrás: © 2015 Warner Bros. Entertainment Inc./Chuck Zlotnick

A rendezői székben ülő Jordan Vogt-Roberts, aki korábban csupán egy szerény kis indie-filmet tett le az asztalra (a remek A nyár királyai-t), most egészen grandiózus, szinte már lázálomszerű képsorokkal húzza el az orrunk előtt a mézesmadzagot.

Végre lesz egy blockbuster, ami nem úgy néz ki, mint az összes többi?

Mondjuk, már a Godzilla látványára sem lehetett panaszunk, ott a karakterekkel voltak gondok; a Skull Island remélhetőleg mindkét téren jeleskedni fog. De ha csak feleolyan szürreális és szédületes lesz a film, mint a trailer ígéri, akkor is ütős élménnyel leszünk jövőre gazdagabbak.

A Kong: Skull Island plakátja Forrás: Warner Bros.

A Kong: Skull Island 2017. március közepén kerül a mozikba.