Megölné a kollégáját, ha az élete múlna rajta?

2016.12.01. 14:51

A The Belko Experiment előzetese úgy indul, mint egy szokásos munkanap, öltönyös és kiskosztümös hivatalnokok népesítetik be az irodaépületet. A folytatásban viszont egyre hajmeresztőbb kanyarokat vesz a történet. Először egy hang arról tájékoztatja az irodistákat, hogy ha nem gyilkolják meg három kollégájukat, akkor hat másik fog meghalni. Ezután nem is kell sokat várni arra, hogy vér fröccsenjen a falra.

Komolyan venni nehéz lesz a filmet, de ettől még kijöhet belőle egy feszült és emlékezetes, vérfürdőben kicsúcsosodó másfél óra. A történet olyan, mintha a hírhedt stanfordi börtönkísérletet túlozták volna el a végtelenségig, ott egyetemisták játszották azt, hogy rabok és börtönőrök, most pedig mindenki rabbá válik, és a szabadulásuk ára az, ha gyilkossá válnak.

Adria Arjona és John Gallagher Jr. a The Belko Experiment című filmbőlForrás: Orion Pictures

A The Belko Experiment-re az alkotói miatt is érdemes lesz odafigyelni: a forgatókönyvet A galaxis őrzői rendezője, James Gunn jegyzi, a filmet pedig Greg McLean rendezte, aki a Wolf Creek-kel egyszer már belénk fagyasztotta a vért.

Egyetlen nagy sztárt sem találunk a szereplőgárdában, csak rengeteg ismerős színészt, és ez is a film javára fog válni, hiszen így nehezebb lesz eltalálni, ki jut ki élve az épületből, és kik azok, akik meghalnak.

A The Belko Experiment 2017 március 17-én debütál az amerikai mozikban, magyarországi bemutatóról még nem érkezett hír.