Vágólapra másolva!
Mindenki gyanús, aki mozog. Az alkesz nyomozó, a vörös bombázó, a bölcselkedő tata, és a meleg kolléga is. A skandináv krimikre hajazó A tökéletes gyilkos előzetesét nálunk láthatja először.
Vágólapra másolva!

Az Origo Filmklubon nézheti meg először A tökéletes gyilkos című magyar krimi sötét titkokkal, önpusztítással teli előzetesét, amely szexben és kocsis üldözésben csúcsosodik ki. Pacskovszky József a zsáner jól ismert paneljeiből építkezik: a László Zsolt által alakított nyomozó a lánya (Nagy Katica a Gólyatábor-ból) halála óta az alkoholizmusba menekült, még az öngyilkossággal is megpróbálkozott.

A nihilből egy gyilkosság rántja ki Kamenárt, amely újból értelmet adhat az életének. A bűntény gyanúsítottjában a lánya egyik legjobb barátnőjét Petrát (Hőrich Nóra Lili) fedezi fel. A bosszú hajtja a nyomozót, a rács mögött akarja tudni a vörös hajú lányt, de ahogy bonyolódik az ügy, ő pedig gabalyodik össze a lánnyal, egyre inkább elbizonytalanodik a bűnösségével kapcsolatban.

Hőrich Nóra Lili és László Zsolt A tökéletes gyilkos című filmben Forrás: Szlovak Judit / Forum Hungary

A krimi legfontosabb kérdése az, hogy ki is a címben megszólított tökéletes gyilkos. Petra valójában csak játszik a nyomozóval, és mégiscsak ő a bűnös? Vagy a Szabó Kimmel Tamás által megformált, a zuhanyzóban Kamenárra rányomuló rendőr mozgatja a szálakat? Esetleg a bölcselkedő Szervét Tibor a tettes? Vagy egy meglepő csavarral magáról a nyomozóról derül ki, hogy ő áll a gyilkosság mögött? Remélhetőleg jól keveri majd a lapokat Pacskovszky, és több meglepetéssel is szolgál majd.

László Zsolt és Szabó Kimmel Tamás A tökéletes gyilkos című filmben Forrás: Fórum Hungary

A nyomozót magába bolondító lányt Hőrich Nóra Lili alakítja, aki Szabó Simon Papírrepülők című filmjében debütált, a Karlovy Vary-ban díjazott Szabadesés-ben minden idők egyik legfurcsább szexjelenetét adta elő Nagy Zsolttal, legutóbb pedig a hét Oscar-díjra jelölt Mentőexpedíció-ban láthattuk űrhajósfeleségként.

A színésznő hangját azonban nem lesz módunkban hallani A tökéletes gyilkos-ban, ugyanis az összes megszólalását leszinkronizáltatták a nála 13 évvel idősebb Majsai Nyilas Tündével. Nem értjük, miért fosztották meg Hőrichet a saját hangjától, eddig nem volt vele semmi baj, egy sor természetes alakításhoz segítette hozzá.

A mell, azt hiszem, az enyém

Rácsapott James Bond szülőatyjának formás fenekére, mégsem ez volt eddigi karrierjének csúcsa, hanem az, amikor papucs nélkül táncolt John Cassavetes özvegyével. Hallgassa másfél órán át Hőrich Nóra Lili csilingelő hangját!

A Filmalap 430 millió forintos támogatásával készült A tökéletes gyilkos-ban Szabó Győző és Nagypál Gábor is feltűnik, a film május 11-től lesz látható a magyar mozikban.