Van egy tuti programajánlatunk a kisgyerekes szülőknek

2017.03.20. 13:25

A Vízipók-csodapók után ismét készítettek egy magyar rajzfilmet, amely a vízi világ állatairól szól, a Lengemesék-ben ugyanakkor számos fantázia szülte teremténnyel is találkozhatunk. A Nádtenger őrzőit lengéknek hívják, ezek az aprócska, manószerű lények hivatottak vigyázni a rendre. A főhős, Füttyös Vilkó már alig várja, hogy bebarnuljon a haja, és ez által ő is alkalmassá váljon az őrzői szerepre.

A Lengemesék előzetese letisztult stílussal, vidám figurákkal csábít a mozikba, elsősorban a legkisebb korosztályt, a bölcsődéseket, óvodásokat és kisiskolásokat célozzák meg ezzel a filmmel.

Harácsok a Lengemesék című filmbenForrás: Vertigo Média

Első riasztó jelként egyre több szemét lepi el a környéket, majd hamarosan arra is fényre derül, hogy a harácsok bontják meg a Nádtenger rendjét. „Az egész tó minket szolgál majd” – nyilvánítja ki hódító szándékát az egyik harács. Lesz tehát bőven dolguk a lengéknek, amennyiben komolyan veszik a Nádtenger védelmét.  Úgy tűnik, Vilkó is részt fog venni a harcban, vízisikló hátán suhan a vízen, majd buzogányokat dobálnak a ladikokon támadó harácsokra.

A rajzfilm a József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű Lengemesék-sorozata alapján készült, Pálfi Zsolt rendezte, és április 27-től lesz látható a mozikban. A filmhez egy nyüzsgő moziplakátot is kiadtak, amelyen Vilkó ismerkedik a repülés csodájával.

Moziplakát a Lengemesék című filmhezForrás: Freeman Film