Keményen berúgja az ajtót Az Igazság Ligája új előzetese

Az Igazság Ligája
Vágólapra másolva!
DC-rajongók, figyelem! Megjött Az Igazság Ligája (Justice League) első hosszú előzetese, melyben Batman gyűjt maga köré DC-szuperhősöket – más néven, metahumánokat –, hogy szembenézzenek egy, a Földet fenyegető erővel. Batman, Wonder Woman, Flash és Aquaman is feltűnik a trailerben, Superman elkerülhetetlen visszatérésre azonban még várnunk kell egy darabig.
Vágólapra másolva!

„Támadás közeleg a távolból” – vészmadárkodik Batman. „Nem közeleg, már itt is van” – érkezik rá a válasz Wonder Womantől. Hogy mi fán terem ez a fenyegetés, és miről fog szólni a film azon kívül, hogy egy csapattá állnak össze a szuperhősök, arról nem tudunk meg sokat, jobban mondva, semmit az égvilágon.

Az Igazság Ligája korábbi, humorosra vett kedvcsinálójához képest ez az előzetes a nagyszabású akciókra helyezi a hangsúlyt. Szárnyas lények cikáznak, hőseink robbanásokkal és szökőárral vetekednek, lassítás lassítás hátán, nincs olyan heroikus póz, amit Batman és társai ne vennének fel. A végén megkapjuk a kötelező money shotot, Aquaman meglovagolja a Batmobilt, ami menőn néz ki, de a menőség önmagában kevés.

Jason Momoa és Ben Affleck Az Igazság Ligája című filmben Forrás: InterCom

A Warner már 2007 óta a keblén melengeti az Igazság Ligája-filmjét, de igazán 2012-ben, a Bosszúállók sikere után kaptak vérszemet, és kezdték gőzerővel kiépíteni saját szuperhősös univerzumukat Az acélember-re alapozva. Nem lesz egyszerű dolguk: a Marvel csak az után eresztette össze hőseit, hogy négy önálló film állt hármójuk mögött, és csak egy csapattag, Mark Ruffalo Hulkja nem szerepelt korábbi filmben. Még a főgonoszt is ismertük. Így Joss Whedon eljátszhatott a csoportdinamikával, az ellentétes jellemek egymásnak eresztésével.

A DC-re ellenben a kapkodás a jellemző, és ugyan három hősük szintén kapott, illetve kap idén saját filmet – Batman, Wonder Woman, és Superman, aki nyilvánvalóan fel fog támadni a halottaiból –, ám a három másik főszereplő, Aquaman, Flash és Cyborg csak cameózni tudott a Batman Superman ellen-ben, őket mind Az Igazság Ligájá-nak kell bemutatnia.

Az Igazság Ligája Forrás: InterCom

Kérdés az is, hogy Zack Snyder eleget tud-e tenni a felsőbb utasításnak, hogy valamivel több humorral oldja-e a rá jellemző patetikus, sötét tónust, és mennyire lesznek nyögvenyelősek ez irányú próbálkozásai.

Az látszik, hogy az Ezra Miller által játszott Flash vállalja majd a poénok oroszlánrészét, a képregényekben is ő szokta feldobni a hangulatot, Ben Affleck Batmanjének viszont nem állnak túl jól a fogcsikorgatva kimondott önironikus egysorosok.

Ben Affleck Az Igazság Ligája című filmben Forrás: Zack Snyder Facebook

A trailer alapján Snyder nem bújt ki a saját bőréből, marad a metálszürke-kékes színárnyalat és a szüntelen rombolás; látványosnak látványos, de személytelen az egész, félek, hogy ebből is zsibbasztóan komolykodó, örömtelen blockbuster születik. De ne legyen igazam.

A film amerikai bemutatója november 17-ére esik (hozzánk is abban a hónapban érkezik), feltűnik még benne Amy Adams, Amber Heard, Jeremy Irons, Jesse Eisenberg, Diane Lane és Connie Nielsen a korábbi DC-filmekből, de bemutatkozik J. K. Simmons is, mint Gordon felügyelő.

Az Igazság Ligája plakátja Forrás: InterCom