Brutális vérengzést rendez a dzsungelben a folyóisten

2017.07.01. 10:28

Neill Blomkamp, a District 9 és a Chappie rendezője ambiciózus projektbe vágott bele: megalapította az Oats stúdiót, legyártottak több sci-fi-rövidfilmet, és most egymás után ingyenesen elérhetővé teszik őket az interneten. Az üzleti modell újszerű, arra kíváncsiak, hogy találnak-e elég befektetőt ahhoz, hogy a tetszést aratott rövidfilmeket tovább bővítsék sorozattá vagy éppen nagyjátékfilmmé.

FirebaseForrás: Oats Studios

Június közepén adták ki a Rakká-t, amelyben Sigourney Weaver egy földönkívüli invázió ellen küzd. A második, Firebase nevű rövidfilm a vietnami háború idején játszódik, és úgy kezdődik, mintha egy X-akták epizód lenne. Megmagyarázhatatlan események történnek a dzsungelben, tankok emelkednek a levegőbe, illetve egy embernek látszó, de a bőre leégetése után már rovarszerű lény támad egy amerikai katonára. Aki nem bírja az égő emberek, illetve a megégett emberi hús látványát, az csak óvatosan klikkeljen.

Később még bizarabbá válik a kisfilm, a helyiek által River Godnak, azaz folyami istennek nevezett szörny tizedeli meg a kétségbeesetten védekező amerikaiakat. A Firebase a vietnami háborús filmek és a Ragadozó keresztezésekAz X-akták találkozása a Ragadozóval. Megéri 26 percet áldozni rá.ént írható, de még ez sem teljes kőrű jellemzése a filmnek, hiszen az egyik túlélő még a térben és az időben is utazik egyet, a szörny pedig mindíg képes valami újat, valami meghökkentőt mutatni.

A Rakká-hoz hasonlóan a Firebase-t is célt ért a dél-afrikai rendező: felcsigázta a kíváncsiságunkat, és ha lett volna rá lehetőségünk, azonnal néztünk volna tovább, mire megy a spéci fegyverekkel felszerelt magányos hős a folyami isten ellen. A harmadik, Zygote című kisfilmükkel július 12-én állnak elő Blomkampék.

KAPCSOLÓDÓ CIKK