Nagyon ütős a Viszkis-film első előzetese

Szalay Bence A Viszkis című filmben
Vágólapra másolva!
Az első ízelítő alapján izgalmasnak, látványosnak és vagánynak tűnik Antal Nimród második magyar filmje.
Vágólapra másolva!

Sokáig kellett várni A Viszkis első előzetesére, de megérte. Eddig csak az őszi magyar filmbemutatókat reklámozó filmalapos videóban láthattunk pár snittet Antal Nimród filmjéből, most viszont végre kikerült a teaser előzetes, amiben magunk is meggyőződhetünk róla, milyen körömszaggató akciókra, korhű jelmezekre, és kemény rablásokra költötték a Filmalap által kiutalt 1,2 milliárd forintos költségvetést.

A Viszkis a bankrablónak állt jéghokis teljes életútját feldolgozza, a gyerekkor, a román javítóintézet, a nagy szerelem, a rablások, az autós üldözések, a szökés és persze a whiskyzés látványos és drámai jelenetekben kelnek életre, de a kesernyés humor sem hiányzik a filmből. Reméljük, hogy a rendező olyan magabiztos kézzel bontja ki a Filmklub podcastjában beígért mélyrétegeket is – a kommunizmus halálát, az erdélyi kisebbségi létet, a médiasztárságot, és „a kapitalizmus szellemi fogyatékos unokatestvérének beköltözését Magyarországra” –, ahogy azt tőle megszokhattuk.

Szalay Bence A Viszkis című filmben Forrás: InterCom

A 25 éves Szalay Bence az előzetes alapján tökéletes választásnak tűnik a címszerepre, jól áll a kezében a pisztoly, de a drámai jelenetekkel sem gyűlik meg a baja. A nyomába szegődő rendőrt játszó Schneider Zoltán félelmetesnek és leharcoltnak néz ki, a barátnőt alakító Móga Piroskából most még csak pár villanásnyit kaptunk.

A kedvcsináló előzetesben Ambrus Attila egy Rózsa Bank nevű pénzintézetbe vonul be határozott léptekkel, miközben felvillannak képek az életéből. Látjuk, ahogy autót vesz a szerelmének, majd hullámvasutazik vele, de azt is, hogy a sztriptízkluboktól se tartja magát távol. Megelevenedik a katonai kiképzés és a célbalövési gyakorlat, és közben persze folyamatosan gyűlik otthon a pénz a rejtekhelynek használt tűzhelyben.

Móga Piroska és Szalay Bence A Viszkis című filmben Fotó: Szabó Adrienn

A Viszkis az erőszakos jeleneteket sem fogja eltartani magától, a kihallgatók nagy svunggal húznak be a bűnözőnek, a hokipályán pedig ugyanezzel a lendülettel csépelik egymást az összeverekedő játékosok. Ambrus a trailerben látott jelenetben már rutinos bankrablónak tűnik, a biztonsági őr alól laza mozdulattal rúgja ki a széket. A feszültség folyamatosan fokozódik, a Dunkirk-et idéző ketyegés bekúszik a bőrünk alá, a Boráros tér és a Keleti pu. környékén zajló akciózás pedig ütősnek és hitelesnek ígérkezik.

Schneider Zoltán és Szalay Bence A Viszkis című filmben Fotó: Szabó Adrienn

Mi egy sokszínű, nagy ívű, kemény akciókkal teli thrillert várunk A Viszkis-től, ami egyben a rendszerváltás koráról, a hiú ábrándokról, és a médiaőrületről is okosat tud mondani, és a pofásan összevágott előzetes alapján erre minden esély megvan.

A Viszkis-re november 23-ától fizethetünk be a mozikban, az előzetes az Indexen debütált.