Autóbalesetben meghalt a Halálos iramban főszereplője

Paul Walker, Halálos iram
Vágólapra másolva!
Autóbalesetben elhunyt Paul Walker, a Halálos iramban-sorozat sztárja. A színész 40 éves volt. 
Vágólapra másolva!

Autóbalesetben meghalt Paul Walker Kaliforniában. A balesetben Walker egyik barátja vezetett, ő is meghalt, kocsijuk, egy tűzpiros Porsche teljesen kiégett - írja a BBC. A negyvenéves Walker az autóval száguldozós jeleneteiről híres Halálos iramban-széria öt részében szerepelt (az első, a második, a negyedik, az ötödik és a hatodik filmben), és forgatott a most készülő hetedik részben is. Egyik utolsó, Hours című filmje decemberben kerül az amerikai mozikba.

Paul Walker a 2009-es Halálos iram című filmben

Walker hivatalos Facebook-oldala megerősítette Walker halálhírét. Mint írták a színész éppen egy jótékonysági eseményre tartott, amikor a baleset történt. A Halálos iramban-sorozat másik arca, Vin Diesel a hír hallatán ezt posztolta az Instagramjára: „Testvér, nagyon fogsz hiányozni. Nem találom a szavakat. A mennybe újabb angyal költözött. Nyugodj békében."

Walker már csecsemőkorában szerepelt pelenkareklámokban, kétévesen kezdett el modellkedni, a nyolcvanas évek közepétől kezdett el tévésorozatokban játszani. Első jelentős filmszerepét az 1998-as Pleasantville című filmben kapta Reese Witherspoon oldalán, szerepelt A csaj nem jár egyedül című tinikomédiában, és a Kéjutazás című thrillerben.

Steve Zahn, Leelee Sobieski és Paul Walker a Kéjutazás című filmben

2003-ban a főszerepet játszotta Michael Crichton Idővonal című könyvének adaptációjában, a 80 millió dolláros költségvetéssel készült nagyszabású sci-fi még 20 milliót sem hozott vissza az amerikai mozipénztáraknál. A dicsőség zászlaja című második világháborús drámábanClint Eastwood rendezte, a Kutyahideg című kalandfilmje nagy siker lett, A tenger vadjai-ban pedig Jessica Alba partnereként kapott lehetőséget, hogy mutogassa kidolgozott izomzatát.

Ashley Scott, Scott Caan, Paul Walker és Jessica Alba A tenger vadjai című filmben

A legtöbben a 2006-os Halálos hajsza című thrillert tartják Walker legjobb filmjének, amelyben alacsony beosztású maffiózót játszik, akinek fel kell hajtania egy fegyvert, amivel korábban megöltek egy rendőrt.

Walker szeretett szörfözni, barna övet szerzett brazil jiu-jitsuból, érdekelte a tengerbiológia. Sosem nősült meg, 1998-ban született egy lánya, Meadow.