Vágólapra másolva!
Hatvankét éves korában elhunyt Mary Ellen Trainor amerikai színésznő, aki olyan kasszasikerekben szerepelt, mint A smaragd románca, a Kincsvadászok, a Drágán add az életed!, a Vissza a jövőbe 2, illetve a Halálos fegyver mind a négy része.
Vágólapra másolva!

Mary Ellen Trainor 1980-ban költözött Los Angelesbe, még abban az évben feleségül ment Robert Zemeckis rendezőhöz, akinek négy filmjében is szerepelt: először az 1984-es A smaragd románcá-ban, végül pedig a tíz évvel későbbi Forrest Gump-ban.

Kathleen Turner és Mary Ellen Trainor A smaragd románcában Forrás: Mokép

Trainor a nyolcvanas években számos sikerfilmben feltűnt, vegyük most ezeket sorra!

A Kincsvadászok-ban Sean Astin és Josh Brolin édesanyját játszotta.

Sean Astin, Josh Brolin és Mary Ellen Trainor a Kincsvadászokban Forrás: Mokép

A Drágán add az életed!-ben ő volt Gail Wallens tévériporter, aki a Nakatomi épületben történtekről tudósított. Érdekesség, hogy ugyanezt a figurát eljátszotta a Denzel Washington főszereplésével három évvel később készült Visszakézből-ben is (mindkét filmnek Joel Silver volt a producere).

Mary Ellen Trainor a Drágán add az életedben Forrás: InterCom

Bill Murray főnökét alakította az 1988-as Szellemes karácsony-ban.

Bobcat Goldwaith, Bill Murray és Mary Ellen Trainor a Szellemes karácsonyban Forrás: Mokép

Egy évvel később szerepelt a Szellemirtók 2-ben.

Ernie Hudson, Dan Aykroyd és Mary Ellen Trainor a Szellemirtók 2-ben Forrás: UIP Dunafilm

Ezután a férje rendezte a Vissza a jövőbe 2-ben.

Mary Ellen Trainor a Vissza a jövőbe 2-ben Forrás: UIP Dunafilm

Legtöbben talán azonban a Halálos fegyver-sorozatból ismerhetik, amelynek mind a négy részében a rendőrségi pszichiátert, Dr. Stephanie Woodsot játszotta, aki mindig szkeptikus volt azzal kapcsolatban, hogy egy olyan őrült fickónak, mint Martin Riggs (Mel Gibson), feltétlenül fegyverrel kéne-e rohangálnia az utcákon. Itt a második részben csóválja éppen a fejét, miután a zsaru fogadásból kiszabadul egy kényszerzubbonyból az őrszobán.

Ugyanebben az epizódban később a bombával aládúcolt vécén trónoló Murtaugh-nak akar pszichiátriai segítséget nyújtani, de aztán látja, hogy a rendőr problémája más természetű.

Mary Ellen Trainor és Danny Glover a Halálos fegyver 2-ben Forrás: Intervideo

A tévében is többször láthattuk, például a kilencvenes évek elejének kultikus sorozatában, a Parker Lewis sohasem veszít-ben a címszereplő édesanyját alakította. Trainort az a megtiszteltetés érte, hogy ő tűnhetett fel elsőként a széria legelső részében. Ebben a kisebbfajta klasszikusnak számító epizódban Parker és Mikey barátsága megrendül, amikor mindketten belezúgnak ugyanabba a lányba (akit ráadásul az akkor még csak 14 éves Milla Jovovich alakított).

Trainor és Zemeckis 2000-ben váltak el, egyetlen közös gyermekük, Alexander idén decemberben lesz harmincéves.