Meghalt a színész, aki véletlenül megölte Brandon Lee-t

Michael Massee a Hetedik című filmben
Vágólapra másolva!
Meghalt Michael Massee amerikai karakterszínész, aki olyan filmekben tűnt fel, mint a Hetedik, az Útvesztőben, az Amistad, a Játsz/ma és A csodálatos Pókember, szerepelt számtalan tévésorozatban, illetve ő volt az az ember, aki véletlenül halálosan megsebesítette Brandon Lee-t A holló forgatásán.
Vágólapra másolva!

Hatvankét éves korában meghalt Michael Massee amerikai színész, aki A holló című 1994-es film forgatásán egy szerencsétlen mulasztás következtében véletlenül hasba lőtte az akkor 28 éves Brandon Lee-t, aki néhány órával később belehalt a sérüléseibe (a tragikus baleset körülményeiről a magyar Wikipédián olvashat részletesebben).

Michael Massee a Hetedik című filmben Forrás: Flamex

Massee halálhírét először Alain Delon fia, Anthony Delon hozta nyilvánosságra az Instagramon (a két színész az Interventions című francia tévésorozatban dolgozott együtt), de később a The Hollywood Reporter is megerősítette. A halál oka egyelőre nem ismert.

A holló volt Massee második filmje, a forgatás után egy teljes éven át nem volt képes dolgozni. „Hazamentem New Yorkba, és egy évig nem csináltam semmit” – mesélte erről az időszakról. „Ami Brandonnal történt, az egy tragikus baleset... Nem hiszem, hogy egy ilyenen túl tudja tenni magát az ember.”

Michael Massee és Anna Thompson A holló című filmben Forrás: InterCom

Amikor később újra munkába állt, több híres filmben is játszott emlékezetes epizódszerepet. A Hetedik-ben ő volt az éjszakai lokál tulajdonosa, akit Brad Pitt hallgatott ki az egyik gyilkosság után, a Szép kis nap! című romantikus komédiában Michelle Pfeiffer zenész exférjét alakította, aki azért nem tudott a fiával lenni egész nyáron, mert Bruce Springsteennel indult turnézni.

Ugyanabban az évben David Lynch Útvesztőben című filmjében tűnt fel Mr. Eddie egyik üzleti partnereként, akinek a homloka egy dulakodás közben nagyon szerencsétlen módon találkozott egy asztal sarkával.

Szerepelt David Fincher Játsz/ma című thrillerjében, Spielberg Amistad-jában, Wenderstől Az erőszak végé-ben, valamint az Istent játszva című 1997-es krimiben, amiben Angelina Jolie és David Duchovny voltak a partnerei. Szerepelt a Halle Berry-féle Macskanő-ben is, a két utolsó Pókember-filmben a Gentleman nevű gazfickót alakította.

A kétezres évektől kezdve főleg tévésorozatokban tűnt fel, az Alias-tól kezdve a Helyszínelők-ön és a Döglött akták-on át a Doktor House-ig gyakorlatilag mindenben. A legtöbben talán a 24 első évadából emlékezhetnek rá, amelyben az Ira Gaines nevű zsoldos katonát játszotta, akit az amerikai elnök meggyilkolására béreltek fel.