Meghalt Margot Hielscher színésznő és énekesnő

2017.08.22. 21:02

Élete 98. évében meghalt Margot Hielscher - közölte a német színésznő és énekesnő, jelmeztervező és televíziós műsorvezető unokaöccse kedden.

A német filmlegenda müncheni otthonában halt meg vasárnap, békésen elaludt.
A filmdíva élete során több mint 50 filmben és 200 televíziós produkcióban volt látható, köztük a Nem angyalok az asszonyok, az Isten veled, Franciska!, Az ördög hármat tesz és A varázshegy című filmekben.

Az egyik legnépszerűbb színésznő volt

A második világháború alatt az egyik legnépszerűbb színész volt, a nácik azonban gyanakodva tekintettek rá, valószínűleg azért, mert túl amerikainak találták a habitusát.

Hielscher az elsők között volt, akik Németországot képviselve fellépptek az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán: 1957-ben Telefon, telefon című dalával - amelyet színleg egy telefonkagylóba beszélve adott elő - a 4. helyig jutott, egy évvel később egy másik számmal 7. helyezést ért el. Több mint 400 dalfelvétel maradt fenn tőle.

A hatvanas években Zu Gast bei Margot Hielscher (Vendégségben Margot Hielschernél) címmel show-műsort vezetett a bajor televízióban: ő volt Németország első női talkshow-vezetője.
Nagy szerelme Friedrich Meyer filmzeneszerző és slágerkomponista volt, akivel 1959-ben össze is házasodtak. Házasságuk a zeneszerző 1993-as haláláig tartott. Érdekesség, hogy mindkettejük halálának dátuma augusztus 20.

70 évig élt Münchenben

A berlini születésű multitálentum több mint hetven éven át élt Münchenben. A gyermektelen művésznő az elmúlt években visszavonult a nyilvánosság elől. Unokaöccse szerint röviddel halála előtt azt mondta, hogy "nagyon fáradt vagyok".

A német film nagyasszonya szeptember 29-én lett volna 98 éves. Unokaöccse szerint fegyelmezett, rendkívül barátságos és szeretetreméltó ember volt.