Luc Besson Budapesten

Vágólapra másolva!
Arthur és a villangók című új filmjének magyarországi premierjén személyesen vesz részt a rendező, Luc Besson.
Vágólapra másolva!

Új filmjének díszbemutatója alkalmából Budapestre látogat Luc Besson, az utóbbi évtizedek egyik legeredetibb francia rendezője és egyben legsikeresebb producereinek egyike.

Luc Besson - A nagy kékség, a Metró, a Léon, a profi, valamint Az ötödik elem rendezője - az elmúlt évtizedben inkább producerként és forgatókönyvíróként hallatott magáról. Olyan kasszasikereket írt és gyártott, mint a Taxi-sorozat vagy A szállító-filmek. Arthur és a villangók című új filmje talán eddigi legszemélyesebb alkotása, hiszen régóta dédelgetett és végül 2003-ban megjelent (majd három folytatással bővülő) mesekönyvét vitte vászonra.

Arthur eltűnt nagyapja után kutatva jut el a titokzatos és mindaddig kitalációnak hitt villangók birodalmába. A kisfiúnak nem csak a villangókon kell segítenie, a tét odahaza is nagy: meg kell menteni a családi házat az elárverezéstől - ebben természetesen sokat segíthet a villangók földjén sejtett mesés kincs... Az élőszereplős filmet és animációt elegyítő alkotásban Besson a klasszikus gyermekmesék világát hozza össze a modern kalandfilmek elemeivel.

Az Arthur és a villangók díszbemutatóját december 20-án tartják Budapesten, a film karácsonytól látható a hazai mozik műsorán.

Forrás: Fórum Hungary