Kocsiból robot, robotból kocsi

Vágólapra másolva!
Hamarosan átváltozásra képes, gonosz és emberbarát robotok népesítik be a mozivásznakat: jön a Transformers-film. Ha szeretnéd premier előtt kivenni a részed a gigantikus ütközetből, játssz velünk és jegyet nyerhetsz az [origo] filmklub július 2-ai vetítésére.
Vágólapra másolva!

Jó hírünk van mindazok számára, akik az autóból (repülőből, helikopterből...) robottá alakuló Transformers-játékokon nőttek fel: itt az első egész estés, élőszereplős Transformers-film. A csodarobotok 1984 óta vannak velünk, akkor dobták ugyanis piacra az átalakítható kütyükből álló játékcsaládot. A háttérsztori szerint a Transformerek idegen bolygóról érkezett robotok, akik képesek hétköznapi tárgyak vagy élőlények alakját felvenni, és két egymással szembenálló csoportjuk van: a hősies Autobotok, akiket Optimus Prime vezet, és a gonosz Álcák, akik Megatronnak engedelmeskednek.

A film főhőse a kicsit sem szuperhősszerű Sam, aki apjától egy pofás sárga kocsit kap ajándékba, amelyről kiderül, hogy nem is autó, hanem egy Dongó névre hallgató Autobot, aki kedveli az embereket, és mindent megtesz azért, hogy megmentse őket az Álcák pusztító hadjárata elől. Samet a huszonegy éves, még nem túl ismert Shia LaBeouf alakítja, akire a Constantine - A démonvadász-ból emlékezhetünk, amelyben a rozzant nyomozó jó barátját alakította, hamarosan pedig az Indiana Jones negyedik részében láthatjuk viszont Indy fiaként. Feltűnik még a filmben John Turturro is, egy olyan szupertitkos ügynök szerepében, akinek a létezéséről még az amerikai elnök sem tud, valamint Megan Fox, Sam romantikus vágyainak tárgya, illetve Jon Voight mint védelmi miniszter.

A Transformers-t Michael Bay rendezte, aki meglehetősen nagy tapasztalattal rendelkezik az akciófilmek terén: '95-ben debütált a Bad Boys-zal, és azóta olyan filmeket rendezett, mint az Armageddon vagy a Pearl Harbor. A Yahoo Moviesnak adott interjújában Bay elmesélte, hogy a robotok megtervezésébe bevonták a rajongókat is, akik az interneten kommentálhatták a korai terveket. A robotok megépítése cseppet sem volt könnyű feladat, hiszen amellett, hogy bonyolult mozgásokat kell végrehajtaniuk, még bizonyos "színészi képességekkel" is rendelkezniük kell. Bay elárulta azt is, hogy Optimus Prime esetében 10 108 alkatrész biztosítja a figura megfelelően dinamikus mozgását.

Forrás: UIP Dunafilm

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Az Egyesült Államokban a Transformers-játékokat a Hasbro nevű cég forgalmazza.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt július 2-án hétfőn 20 órára a Palace MOM Park mozi 4-es termébe (1123 Budapest, Alkotás út 53.):

Aranyi Tímea, Aranyos Csilla, Arday Júlia, Barnaki Anna, Becző Sylvia, Bene Dóra, Benkő Erika, Bigda Zsuzsanna, Borcsiczky Zsuzsa, Budai Zsófia, Csabai Edina, Csányi Sándor, Csigai Szandra, Csik Hajni, Csörsz Anett, Czakó Elizabeth, Czombos Csilla, Dégen Andrea, Doka Viktória, Dutkai Olga, Gaál Erika, Galkó Zsuzsa, Gerzsenyi Éva, Gunder Anett, Gyűrű Orsolya, Hermann Gabriella, Hideg Edina, Holenár Mónika, Horváth Viola, Jaczina Zsuzsa, Jagrik Zsuzsi, Jantsek Patrícia, Jós Anna, Kaiser Ilona, Káró Adrienn, Kecskés Emese, Kiss Karol, Kiss Zoé, Kraxner Éva, Kvalla Tamara, Ladinszki Viktória, Landi Szilvia, Láng Ditta, Laza Dominika, Málinger Mónika, Mezei Petra, Michel Katalin, Miklósfalvi Júlia, Németh Judit, Németh Napsugár, Neubauer Borbála, Neumann Anita, Orsai Timea, Pach Judit, Padányi Orsolya, Pék Anna, Plentner Katalin, Reidl Ramóna, Rizán Nikolett, Rolkó Krisztina, Szemes Kriszta, Szigethy Éva, Szikora Katalin, Taba Anikó, Tomán Gabriella, Tőkés Andrea, Várkonyi Panna, Vass Fanni, Vass Krisztina Rita, Vass Viktória, Veisz Adrienn, Veszelszki Tímea, Vidolovics Andrea, Viniczei Edit, Virágh Anita

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!