Szívjon csak Michael Douglas

2007.12.19. 15:40

Michael Douglast ismerhetjük már szexéhes zsaruként, beszívott professzorként és minden hájjal megkent tőzsdeügynökként is. A 63 éves színészkaméleon a múlt héten újabb meglepetést okozott, amint megszállott kincskeresőként lopózott be a magyar mozikba. A Kalifornia királya bemutatójának örömére arról kérdeztük olvasóinkat, hogy melyik filmjében szerették legjobban Douglast. Egész héten izgalmasan alakultak az eredmények, de négy film idejekorán kiemelkedett a mezőnyből. A négyből háromban pedig az a közös, hogy piszokul szívatják bennük Douglast. A győztes Összeomlás-ban (17,7%) - talán eddigi legmeggyőzőbb drámai alakításában - olyan csinovnyikot játszik, aki egy nap besokall és nem tűri tovább, hogy packázzanak vele.

Forrás: [origo]
Michael Douglas az Összeomlás című filmben


A második helyezett Játsz/má-ban (16,1%) valaki (nem lőjük le ki) remekül szórakozik azon, hogy Douglas úton-útfélen életveszélybe kerül, az Elemi ösztön-ben (14,8%) pedig ő maga is remekül szórakozik, mert az életveszély rengeteg orgazmussal is párosul az akkor még káprázatosan gyönyörű Sharon Stone combjai között. Kamaszkori kedvencem azonban sajnos leszorult a dobogóról egy még régebbi kalandnak, A smaragd románca-nak (16%) köszönhetően. Érdekes egyébként, hogy A smaragd románca, félresikerült folytatása (A Nílus gyöngye) és a Rózsák háborúja (8,3%) után az Elemi ösztön-t szánták Douglas és Kathleen Turner negyedik együttműködésének, de Turner túl merésznek ítélte a szerepet. Az Elemi ösztön nagyanyja, a Végezetes vonzerő viszont csúfosan lemaradt (2,2%) a közvéleménykutatáson. Kicsit csalódás, hogy hasonlóan járt Douglas egyetlen Oscar-díjas szerepe, a Tőzsecápák (6,4%) és kiemelkedő teljesítménye egy kiváló összjátékban, a Traffic (5,8%) is. Nem számítottunk sok szavazatra a Wonder Boys - Pokoli hétvége esetében (2,8%), de ezt a filmet továbbra is melegen ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Eheti szavazásunk természetesen az ünnepi szezonhoz kapcsolódik, arra lennénk kíváncsiak, hogy mely filmek segítenek leginkább ráhangolódni a karácsonyra.