Vágólapra másolva!
Ha szeretnéd megtudni, mire vágyik Keira és számításait hogyan húzza keresztbe a kishúga, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess a Vágy és vezeklés című film premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba.
Vágólapra másolva!

Ian McEwan 2001-es Vágy és vezeklés (illetve eredetileg csak Vezeklés) című regényét a kritikusok és az olvasók is azonnal keblükre ölelték, nem csoda, hogy viszonylag hamar szélesvászonra került a mű.

A film élvezetét nagyban rontaná, ha a történetről elöljáróban túl sokat elárulnánk, jobb csak az alaphelyzetet tudni: a harmincas években járunk Angliában, egy tehetős család birtokán. A kisebbik lánygyerek, Briony olyan nővérével, Ceciliával kapcsolatos eseményeknek lesz tanúja, amelyeket teljesen félreért, és ezek alapján olyan téves következtetéseket von le, amelyekkel feldúlja mindenki életét.

A filmet a 2005-ös Büszkeség és balítélet alkotója, Joe Wright rendezte. A kis Brionyt a remek újonc, Saoirse Ronan alakítja, a fiatal felnőttet a magyar származású Romola Garai (Ahogy tetszik) játssza, az időset Vanessa Redgrave formálja meg. Cecilia szerepében Keira Knightley-t láthatjuk, szerelmét, Robbie-t James McAvoy alakítja, aki Az utolsó skót király-ból és a Narnia krónikái-ból lehet ismerős (utóbbiban a faunt alakította).

A könyv adaptálásának feladatával kapcsolatban Wright egy videóinterjúban elmondta, hogy "azt tűztem ki célként magam és Christopher [Hampton, a forgatókönyv társírója] elé, hogy olyan hűek maradunk a könyvhöz, amennyire csak lehetséges. ... Akik könyvet adaptálnak filmre, hajlamosak azt mondogatni, hogy 'egy ponton persze el kell hajítanod a könyvet'. Régen erre mindig bólogattam, hogy persze, el kell hajítani a könyvet, de sosem értettem igazán, hogy miért kéne. Különösen akkor nem, ha egy olyan kiváló könyvről van szó, mint a Vágy és vezeklés. Úgyhogy mi egyáltalán nem hajítottuk el a könyvet."

Forrás: [origo]

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Keira Knightley-t a Büszkeség és balítélet című filmben nyújtott alakításáért jelölték Oscar-díjra?

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt január 22-én kedden 20 órára a Palace Mom Park mozi 4-es termébe (1123 Budapest, Alkotás út 53.):

Andrási Annamária, Bagyánszki László, Bajnok István, Bajnok Zsófia, Balázs Norbert, Balázsovics Dóra, Bámli Károly, Bányai Dóra, Barcza Alexandra, Becseics Dusánka, Belus Fruzsina, Borbély Ágnes, Cinege Barbara, Csány Cecília, Csányi Sándor, Csatáry Kinga, Csupor Katalin, Darázs Eszter, Deák Dóra, Defa Szabolcs, Érces Tamás, Gárdonyi Emma, Geréby Fruzsi, Görög Borbála, Gyuriss Gábor, Hankó Zsófia, Harnisch Kinga, Heidrich Henriett, Hibala Enikő, Illés-Tóth Patrícia, Jakobetz László, Jámbor Anikó, Jánossy Gergely, Jóna Zoltán, Juhász Barnabás, Jung Eszter, Kenyeres Rózsa, Kereki Gina, Kertész Margit, Késő Attiláné, Kis Linda, Klinger Melinda, Koszta Gabriella, Kovács Nóra, Körmendi Viola, Krizsán Veronika, Kunyik Kinga, Lafkó Katalin, Laskai Csaba, László Szilvia, Leimeister János, Lenhardt Dóra, Liffa Piroska, Máriás István, Markstein Julianna, Márkus Mira, Marsó Vilmos, Maunika Herman, Maxmillián Erika, Megyeri Erika, Menyes Barbara, Mihályi Zoltán, Molnár Tamás, Nádas Edit, Nádasi Zsuzsanna, Nagy Andrea, Nagy Zsófia, Palásthy Gabriella, Palla Klára, Patocska Erik, Piroska Lajos, Pusoma Géza, Rau Gábor, Rehorovszky Géza, Rozgonyi Anna, Schlezák Krisztina, Suskó Szilvia, Szabó Zsolt, Szekeres Anikó, Szeredi Ágnes, Szilicsány Nóri, Takács Péter, Tarcsa Anita, Türmer Ildikó, Varga Mónika, Vesztergom Andrea, Vinkó Anna, Virág Bernadette, Volcz Katalin, Vörös Dániel, Zimmermann Edit, Zsákai Mónika

Korábban véletlenül egy régebbi vetítés nyerteseinek a listáját raktuk ki, elnézést kérünk az érintettektől!

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!