Kukkolj Billy Elliottal!

Vágólapra másolva!
Játssz velünk, hogy jegyet nyerhess a Hallam Foe című angol film premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba. Megéri próbálkozni, mert a leskelődő kamaszfiú kedves története mellé egy rövidfilmet is adunk, amiben még birodalmi rohamosztagos is van!
Vágólapra másolva!

Több mint egy évet kellett várnunk rá, de megjött: a Hallam Foe című kedves kamaszfilm március 20-ától a mozikban és előtte persze a Filmklubban. A romantikus filmben viszontláthatjuk a kiváló színésszé cseperedett, bájos Billy Elliotot, azaz Jamie Bellt, akinek az Underworld-filmekből ismert Sophia Myles a nem kevésbé bájos partnere.

Bell egy Hallam nevű tizenéves fiút alakít, aki valahol a skót felföldön él apjával, mostohaanyjával és nővérével. Édesanyja néhány éve meghalt, azóta Hallam kivonult a világból: inkább egy fa koronájába épített kunyhóból leskelődik az emberek után, ahelyett, hogy részt venne az életükben. Amikor már végképp nem bírja elviselni az otthoni közeget, megszökik, és Edinburghben folytatja a voyeurködést, amíg Myles figurájának segítségével vissza nem talál az életbe.

Az először regényformában létező Hallam Foe-ra David Mackenzie rendező (Young Adam, Asylum) abból az egyszerű okból figyelt fel, hogy egykori lakótársa, Peter Jinks írta. Mackenzie elmondta, hogy mi ragadta meg a történetben: "Ez egy rút kiskacsa-sztori. Azonosulok azzal, ha valaki kívülálló. ... A történet arról szól, hogyan repül ki [Hallam] a szülői házból, ami egy viszonylag univerzális téma. Tudom, hogy Hallam fura szerzet, de remélem, hogy a nézők vele tartanak. Ebben az életkorban mindannyian kicsit kényelmetlenül érezzük magunkat a bőrünkben és furcsák vagyunk."

Forrás: [origo]
Sophia Myles és Jamie Bell a Hallam Foe-ban

Folytatva múltkor elkezdett hagyományunkat, a Hallam Foe előtt is vetítünk egy rövidfilmet: ezúttal az idei Filmszemlén első nagyjátékfilmjével, A nyomozó-val hatalmas sikert arató Gigor Attila 2005-ös Rossz helyen szálltunk le című kisfilmjét nézhetitek meg. A 22 perces alkotás egy párról szól, akik rossz helyen szállnak le a távolsági buszról, majd egy erdőn keresztülvágva igyekeznek valahová... A lányt Sárosdi Lilla alakítja, aki a Krétakör színház társulatának tagja, a fiú Tzafetás Roland, akit az Öcsögök-ben és a Boldog új élet-ben láthattunk korábban.

Forrás: [origo]
Sárosdi Lilla és Tzafetás Roland a Rossz helyen szálltunk le című filmben

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Billy Elliot szenvedélye a balettozás volt.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt március 19-én szerdán 19 óra 30 percre a Művész mozi Chaplin termébe (1066 Budapest, Teréz körút 30.):

Ambrus Mariann, Antal Márta, Antal-Bacsó Rita, Arki Babett, Bajtek Rózsa, Bajzák Judit, Bakos Zoltán, Bálint Katalin, Bán Róbert, Banó Bernadett, Bánóci Zoltán, Barabás Andrea, Bodó Miklós, Csizmadia Renáta, Dechert Anna, Durmann Barbara, Farkas Tamás, Felföldi Károly, Félix Krisztina, Forgó László, Garas Sándor, Gondár Eszter, Greksza Dóra, Gurúz Annamária, Gyuriss Gábor, Hajdu Anita, Hankó Zsófia, Hinkel Hermina, Ijjas Tamás, Jandó Viktória, Jankó Bálint, Jávorffy Andrea, Jurásné Holop Mária, Kádár-Tóth Zsófika, Károssy Fruzsina, Katona Anita, Kiss Zoé, Kovács Bojána, Koza Tamás, Kőmíves Tibor, Kutasi Gábor, Liha Boglárka, Makó Ibolya, Marthy Annamária, Méhes Barbara, Ménes János, Meszlényi Annamária, Mikle Sándor, Mink Ildikó, Molnár Anna, Nádudvari Éva, Nagy Agnes, Nagy Anikó Krisztina, Németh Szilvia, Pach Judit, Paulics Petra, Peágics Attila, Peltzer Vilmos, Pentelényi László, Péter Tamás, Ravasz Ildikó, Sallai Mariann, Schuchtár Natasa, Selymes Tibor, Serkédi Nóra, Sógor Judit, Solt Nóra, Stefkó József, Szabó Anikó, Szécsényi Dóra, Szép Bence, Szigeti Zulejka, Táborita Judit, Tafferner Krisztina, Táncsics András, Tarsoly Ágnes, Tóth Zsuzsanna, Ujj Zsófia, Varga Beatrix, Varga Virág Rita, Vedres Barnabás, Vesztergom Andrea, Virág Bernadette, Zalavári Katalin, Zlatarics József

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!