Péterfy Bori a kádban

Vágólapra másolva!
Péterfy Bori és Lovasi András kádas-libamájas duettje krétaanimáción elevenedik meg. Nézd meg az exkluzív klipet csak az [origo]-n!
Vágólapra másolva!

Folytatjuk a Vámpír rendezői verziójával megteremtett szép hagyományt, és mi mutatjuk meg először a Péterfy Bori & Love Band legújabb klipjét, amely a Lovasi András közreműködésével készült Délelőttök a kádba' című számhoz készült. A klip ezen a héten még csak az [origo]-n tekinthető meg, az MTV-n augusztus 26-ától lesz látható.

Csáki László és Szép Éva klipje krétaanimációval készült: 5200 képkockából, majdnem 2600 különböző képből áll. Elkészítéséhez az alkotók egy fekete táblát és összesen tizenkét doboz színes krétát használtak fel. Mivel a képek közt a táblát részben vagy teljesen törölni kellett, legalább 2600-szor nyúltak szivacshoz. A meglehetősen időigényes módszerrel egy percnyi animáció körülbelül egy hét alatt készült el, a teljes klip nagyjából másfél hónapnyi munka eredménye.

Tövisházi Ambrusnak, a Péterfy Bori & Love Band zeneszerzőjének és producerének már több közös projektje volt Csáki Lászlóval, zenét írt például a Darazsak, ludak, körtefa című animációs kisfilmhez, illetve az idei Titanic filmfesztivál reklámszpotjához, innen eredt az ötlet, hogy Csákiék készítsék el az új klipet. Ambrus és Bori szinte teljesen szabad kezet adtak az alkotópárosnak, ami jó döntésnek bizonyult, mert Ambrus maradéktalanul elégedett a végeredménnyel: "elszállt, szürreális, nagyon finom humorú kisfilm lett, ami ritkaság a magyar klipek közt".

Aki netán hiányolja Borit a klipből, annak sem kell csüggednie: már javában folyik a munka az Ópium című számból készülő klipen, melyet Merényi Dávid készít, akinek a Hajolj bele a hajamba-klipet is köszönhetjük. Hasonlóan ahhoz, ez is egy fotósorozat révén kel életre, de a hangulata egészen más lesz, és a tervek szerint körülbelül két hónap múlva láthatjuk először.