Négyszázezren moziztak a Moziünnepen

2008.10.01. 11:23

Végleges eredmények még nincsenek, de a meglévő adatok alapján valószínűsíthető, hogy több mint 400 000 nézője volt a Moziünnepnek idén. Az elmúlt években megszokotthoz képest más időpontban, szeptember 25-28. között várta az ország 69 mozija a filmek szerelmeseit. A fővárosban a Palace West Endet látogatták a legtöbben, oda 39 339 néző váltott jegyet, de az idén először "moziünnepelő" Arena Cinema Citynek is közel 30 000 látogatója volt ebben a négy napban. Változatlanul a Művész mozi Budapest legkedveltebb artmozija, mely a Moziünnep alatt 5 155 nézővel büszkélkedhetett.

Forrás: [origo]
Cseh Laci, sztárjegyszedő munkában a Moziünnepen

A vidéki nézők aránya a tavalyihoz képest emelkedett. A főváros után Győrött és Székesfehérváron mentek a legtöbben moziba a négy nap alatt: mindkét városban több mint húszezren. A Cinema City Győr bizonyult idén az ország negyedik leglátogatottabb mozijának, a vidéki artmozik közül pedig nagyon szépen szerepelt a szegedi Belvárosi mozi, ahol összesen 1 667 jegy kelt el. Ezzel az eredménnyel számukra az idei a második legsikeresebb Moziünnep volt. A Moziünnep alatt a leglátogatottabb filmnek a Mamma Mia! bizonyult, mely csak Budapesten 33 300 nézőt vonzott.

A Moziünnepnek ugyan vége, de mozis újdonságokra továbbra is lehet számítani: pénteken, szeptember 3-án a Toldi mozi megújult külsővel és belsővel ismét tárt kapukkal várja a mozizókat.