Röhögj velünk Matt Damonon!

Vágólapra másolva!
Matt Damon azzal szórakoztat bennünket, hogy hazudozik és ocsmányul néz ki Az informátor! című fekete komédiában. Ha szeretnéd ingyen megnézni Steven Soderbergh filmjét, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub premier előtti vetítésére!
Vágólapra másolva!

Nem mindig tudni előre, mit várhatunk a termékeny és kiismerhetetlen Steven Soderbergh egy-egy filmjétől, de legújabb munkájának stílusáról már a címe is sokat elárul: Az informátor! - így, felkiáltójellel. Szóval nem kell túl komolyan venni ezt a filmet, annak ellenére sem, hogy megtörtént eseten alapul: egy Matt Whitacre nevű pasasról szól, aki a '90-es években egy biotechnológiával foglalkozó nagyvállalatnál dolgozott magas beosztásban, és az FBI informátora lett a cégnél folyó illegális üzelmekkel kapcsolatban, miközben ő maga sem volt hótiszta.

Az ocsmánybajszos, bénaszemüveges Whitacre szerepét Soderbergh Matt Damonra osztotta, akit már az Ocean's-trilógiában is rendezett. A színész hiúságát félretéve, elképesztően szórakoztatóan alakítja a folyamatosan kamuzó, önáltató figurát (tehát nem szabad egy új A bennfentes-t várni). A többieknek csak annyi a feladatuk, hogy asszisztáljanak pompás örömjátékához.

A film elkészülésének hátteréről nagyon sok érdekes dolog kiderül ebből az angol nyelvű interjúból. Soderbergh egyebek közt elmeséli, hogy nagyon lassan jött rá, hogy ő valójában nem író-rendező, hanem csak rendező (Az informátor! forgatókönyvét sem ő írta), és arra is magyarázatot ad, hogy hogyan képes olyan viharos tempóban dolgozni, hogy Az informátor! már a harmadik filmje bő egy év alatt (a kétrészes Che előzte meg és a The Girlfriend Experience Sasha Grey-jel): "Néha lustának tartom magam. ... Nem értem más rendezők miért nem termékenyebbek. ... Én azt szeretem, ha egyszerre több projekten is dolgozhatok, mert így egyiket sem unom meg. Amikor kezdem úgy érezni valamiről, hogy kínos kötelesség, akkor pár napig vagy pár óráig valami mással foglalkozom. Szóval megcsalom a munkámat, de egy másik munkával csalom meg."

Forrás: [origo]

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés Scott Bakula neve volt volt.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt november 25-én szerdán 20 órára a Cinema City Aréna mozi 7-es termébe (1087 Budapest, Kerepesi út 9.) :

Arnold Fanni, Bakos Zoltán, Balogh Ádám, Bardon Alexandra, Bekes Zsófia, Benedek Beáta, Berényi Ágnes, Béres Edit, Bock Lilla, Bódis Diána, Bodzás Gergely, Czakó István, Czapár Zoltán, Czinner Linda, Csányi Sándor, Csikós György, Csótai Angéla, Dániel Dóra, Darázs Andrea, Demény Anita, Dren Judit, Dubszky György, Énekes Diána, Fazakas Edgár, Fejérvári Lívia, Fejes Katalin, Fekete Klára, Finck Mónika, Fischer Petra, Geyer Krisztina, Göbölös-Szabó Julianna, Hajdu Tibor, Heitner Andrea, Himics Miklós, Hingyi Dániel, Horti-Dávid Judit, Horváth Ádám, Horváth Katalin, Huszti Linda Éva, Kelenföldi Vanda, Kincses Boglárka, Kirschner David, Kispál Krisztina, Kóczián Mátyás, Kósa Zsuzsi, Kővári György Márió, Kővári Péter, Kuznyecov Maxim, László Szilvia, Lucza Balázs, Lux Judit, Makai Szilvia, Makó Zsuzsa, Mangold Zita, Marosvölgyi Márk, Monory Csaba, Mühl Linda, Nagy Eszter, Nagy István, Nagy László, Nagy Péter, Oláh Réka, Páli Mirella, Papp Éva, Peágics Attila, Penngaladiel, Péter Tamás, Radócz Tünde, Rakonczai Rita, Reidl Ramóna, Rizán Nikolett, Schwarczkopf Attila, Simon Brigitta, Siskovity Nevena, Soós Eszter, Sőtér Sarolta, Stefanidesz Róbert, Susztár Zoltán, Szabó Tilda, Szigeti Szilárd, Tegzes Tamara, Tóth Virág, Tóth Krisztina, Trompler András, Vajda Boglárka, Vancza Levente, Varga Petra, Várvédy Krisztina, Vörös Judit, Wittner Lilla, Zeher Kata, Zolder Renáta, Zsidek Gergő, Zsigmond Anna, Zsin Eszter

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!