Vágólapra másolva!
Ha kíváncsi vagy rá, Guy Ritchie hogyan gondolta újra csajozós akcióhősként a pipázó magándetektív figuráját, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess a Sherlock Holmes premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba.
Vágólapra másolva!

Amikor kiderült, hogy a jobb napjain dögös gengszterfilmekben (A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső, Blöff) utazó Guy Ritchie filmesíti meg Sherlock Holmes történetét, rögtön sejtettük, hogy nem egészen Sir Arthur Conan Doyle finommodorú, pipázó - és persze kokainista - Holmesát fogja vászonra álmodni, és Ritchie hamar ki is jelentette, hogy egy akció-Holmesban utazik. Az csak az előzetesekből derült ki, hogy ez a Holmes nem csak keményöklű, hanem a nőket is szereti, és laza humora is van.

Az újragondolt Holmes szerepére Ritchie a tökéletes színészt találta meg Robert Downey Jr. személyében, akit a Watsont alakító, visszafogott Jude Law ellenpontoz kis bajuszkájával. Természetesen a sztorihoz szükség van még egy rosszfiúra is, akinek a nyomába lehet eredni, és egy jó csajra is, akivel flörtölgetni lehet. Előbbit Mark Strong szállítja, aki a holtából visszatérő gonosz Lord Blackwoodot formálja meg, utóbbit pedig Rachel McAdams alakítja egy Irene Adler nevű csábító hölgyemény szerepében.

Ritchie lépten-nyomon azt hangsúlyozza, hogy végre egy igazi családi filmet akart csinálni (ami miatt nem éri majd annyi kritika, mint a Hullámhegy-ért és a Revolver-ért), és egy interjúban azt is elmesélte, hogy a film központi eleme Holmes és Watson sajátos kapcsolata: "El akartam távolodni a viktoriánus kor begyöpösödött férfifelfogásától, és sokkal megközelíthetőbbnek akartam ábrázolni őket, olyan fickóknak, akikkel én is szívesen haverkodnék. ... Heteroszexuális párost alkotnak, de néha melegnek tűnnek. Ezek a pasik bizonyos értelemben szerelmesek egymásba, igazi bajtársiasság van köztük."

Forrás: [origo]

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Robert Downey Jr. a Vasembert játszotta.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt január 6-án szerdán 20 órára a Palace Óbuda mozi 4-es termébe (1039 Budapest, Bécsi út 154.):

Abou Warda Renátó, Ámon István, Aranyász Zoltán, Babos Andrea, Bagdi Enikő, Balogh Bernadett, Bartalos Attila, Bátyi Móni, Berkes Péter, Berkesi Judit, Boci Petra, Bogdán Márk, Boltresz Balazs, Borhi Tamás, Böhm Gábor, Braun Lajos, Czinege Ágnes, Csányi Zoltán, Csényi Mária, Csizi Csaba, Csősz Anikó, Daka Ferenc, Dobi Magdolna, Drégelyvári Anna, Erős Fanni Rebeka, Farkas Attila, Fejes Péter, Fekete Ivett, Gerhát Gabriella, Gurnicz Marianna, Hadobás Antal, Háromszéki Béla, Hartványi András, Heim Zoltán, Horváth Ákos, Hülber Brigitta, Jávor Zsófia, Jolsvai János, Kalászi Benjámin, Kanyári Ferenc, Kecsmár Zita, Kenesei Lea, Kováts Tibor Balázs, Kramarics Áron, Kruppa Kinga, Kühn Xénia, Láng Eszter, Liga Mihály, Mangold Zita, Mátyás Olga, Molnár Milla, Morvai Csilla, Muhi Zsófi, Nemec Andrea, Németh Napsugár, Néveri Katalin, Papucsek Norbert, Pecze Gabriella, Pogány Ildikó, Pózmány Panna, Purmann Ferenc, Robitz Roxana, Rozgonyi Anna Júlia, Sándor János, Schwarczkopf Attila, Sebestyén Tamás, Seres Róbert, Sólyom Gábor, Som Tibor, Spaits Péter, Sütő László, Szabára Eszter, Szalay Csongor, Széll Ágnes, Szilicsány Nóri, Táskai Kata, Tóth Emese, Tóth Krisztina, Turú Csaba, Ujj Zsófia, Utassy Róbert, Vadász Krisztián, Varga János, Varju Kitti, Várkonyi Könings Dóra, Végh Erzsébet, Vereckei Zoltán, Vorák Anita, Winkler Barbara, Zana Ilona

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!