Vágólapra másolva!
Végre megérkezett hozzánk a tavalyi Berlinale legkedvesebb filmje, az Egy lányról. Ha szeretnéd megtudni, hogyan lesz nagylány Carey Mulliganből, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

Itt a kitűnő alkalom, hogy megismerkedj az elbűvölő Carey Mulligannel! Igaz, a Büszkeség és balítélet-ben vagy éppenséggel a Testvérek egyik apró szerepében már kiszúrhattad, de magyar moziban főszerepben még nem volt látható ez a tündéri lányka. Legjobb, ha már most hagyjuk, hogy elvarázsoljon minket, a következő években úgyis minden második filmben ő fog szerepelni.

Az Egy lányról részben Mulligan miatt, de nem csak miatta bűbájos kis film, ami kedvesen mesél a felnövéssel járó gondokról egy letűnt világban, ahol még az volt a lányokkal szembeni alapelvárás, hogy időben menjenek hozzá egy olyan biztos egzisztenciájú férfihoz, aki gondoskodni tud róluk. Jenny (Mulligan) meg is ismerkedik egy ilyen, naivitásában megfelelőnek tartott illetővel (Peter Sarsgaard), aki bevezeti az iskolai falain túli izgalmakba.

Lone Scherfig (Olasz nyelv kezdőknek, Wilbur öngyilkos akar lenni) filmje Lynn Barber (már magyarul is kapható) önéletrajzi regényén alapul, melyből Nick Hornby írta a forgatókönyvet. A film érzékenysége és könnyedsége az alkotók mellett a szuper színészeknek is a köszönhető: még a kisebb mellékszerepekben is remek alakításokat láthatunk, többek közt Alfred Molinától (Jenny apjának szerepében) és Emma Thompsontól (Jenny iskolájának az igazgatónője).

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

A Hogy legyünk jók? című Nick Hornby-könyvből nem csináltak még filmet.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt április 7-én szerdán 20 órára a Palace Mammut mozi 5-ös termébe (1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.):

Andó Anita, Baji Zoltán, Bajzák Judit, Bándy Barbara, Barta Tamara, Borcsiczky Zsuzsa, Bozsányi-Vacsora Éva, Cziotka Vanda, Cservenka-Hajdu Lilla, Daoud Sabrina, Darvassy Hortenzia, Drén Judit, Egervári Csaba, Fazekas Fanni, Fehér Attila, Fekete Klára, Ferenczy Péter, Friedl Eszter, Furka Andrea, Gallyas Katalin, Gerhát Gabriella, Giczy Csenge, Gönczi Dóra, Gyárfás Zoltán, Györe Cintia, Hartyáni Lilla, Horváth Nóra, Huszár Nikoletta, Izinger Mariann, Juhász Nóra, Kákonyi Balázs, Kandakova Anita, Kanyó Hanna, Karacs Magdolna, Károssy Fruzsina, Katafay Balázs, Kecskés Eszter, Kern Boglárka, Klein Éva, Klopfer Judit, Kovács Kinga, Kuber Lajos, László Szilvia, Lukács Melinda, Madarász Viktória, Maloviczki Ágnes, Marinov Tamara, Massimo Kati, Mészáros Eszter, Mészáros Zsuzsa, Molnár Júlia Dóra, Müller Réka, Nagy Annamária, Narancsik Tímea, Németh Klaudia, Pájer Lilla, Pakozdi Petra, Papp Noémi, Pataki Kata, Payrits Ildikó, Peágics Attila, Peltzer Vilmos, Perjési Nándor, Pintér Nikolett, Rozgonyi Anna Júlia, Rudolf K Róbert, Sándor Bernadett, Somfai Lídia, Spreitzer Edina, Sugár Sarolta, Susán Tamás, Szabó Julcsi, Szabó Olga, Szalay Virág, Szonda Judit, Tóth Zita, Tóthné Fischer Lili, Uhrin Noemi, Ujvári Adelinda, Valkóczi Károly, Varga Ágnes, Varga Annamária, Vigassy Andrea, Villám Virginia, Wagnre Veronika, Wéber Szilvia, Werly Szilvia, Zahuczky Zita, Zana Ilona, Zsigmond Anna

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!