Ezért kaphat Oscart Christian Bale

Vágólapra másolva!
Christian Bale Oscart kaphat azért, mert élethűen adta a drogfüggőt és tanította verekedni Mark Wahlberget a The Fighter - A harcos című filmben. Ha szeretnél mihamarabb megbizonyosodni Bale alakításának nagyszerűségéről, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

Mark Wahlberg, aki ugyanott (Massachusettsben) nőtt fel, mint a The Fighter - A harcos-ban megformált figurája, a bokszoló Micky Ward, hosszú éveken keresztül harcolt Ward történetének megfilmesítéséért. A kissé Rocky-szerű sztori a harmincéves Wardról szól, akinek a karrierje nem alakul túl fényesen, és pályájának felívelésében nem sokat segít az sem, hogy egykor szintén bokszolói álmokat dédelgető, crack-függő bátyja, Dicky az edzője, és a problémákra vak, önző anyja a menedzsere.

A filmet hét Oscar-díjra jelölték, és elsősorban erős színészi alakításai miatt dicsérik: Wahlberg kimaradt a jelölésből, de a Dickyt alakító, a szerep kedvéért már sokadszor csontsoványra fogyott Christian Bale, az anyát játszó Melissa Leo (Melquiades Estrada három temetése, A befagyott folyó), és a szerelmi szálat képviselő Amy Adams (Bűbáj, Julie & Julia) is jelölt a mellékszereplői kategóriában. Hármuk közül Bale az egyértelmű esélyes, akit sokak szerint legfőbb ideje volna, hogy elismerjen az Akadémia.

A The Fighter-t David O. Russell rendezte, aki, úgy látszik, nagyon jól megtalálja a hangot Wahlberggel, mert már harmadszor dolgoznak együtt: a Sivatagi cápák-at és a Multik hazá!-t is együtt csinálták. Mint a New York Timesnak adott interjújában Russell elmondta, több különös módszert is alkalmazott a The Fighter forgatása során. A film nyitójelenete például egy dokumentarista stílusban felvett interjú Mickyvel és Dickyvel, ami egyáltalán nem volt benne a forgatókönyvben, csak azért vették fel, hogy a két színész szokja a figuráját, de a vágás során Russell úgy döntött, beteszi a filmbe. Egy másik érdekesség, hogy Wahlberggel a YouTube-ról nézték ki Ward meccseinek izgalmasabb pillanatait, és a forgatás közben is mentek ezek a videók, hogy Wahlberg lemásolhassa a jellegzetes mozdulatokat.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Christian Bale-nek ez az első Oscar-jelölése.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt február 23-án szerdán 20 órára a Cinema City Allee mozi 2-es termébe (1117 Budapest, Október Huszonharmadika utca 8-10.):

Abed-Hadi Lili, Andó Anita, Bagdi Ágnes, Bakos Éva, Ballabás Attila, Bánóci Zoltán, Baráth Viktória, Beczo Szilvia, Becseics Dusánka, Bernád Judit, Bolla Róbert, Czakó László, Csernatoni Timea, Csetényi Lilla, Csillag Viki, Csonka Krisztina, Csontos Zsolt, Deák Dóra, Éles Krisztina, Faludi Laura, Farkas Tamás, Farkasházy Dia, Fekete Lara, Gajda Péter, Ganyu Brigitta, Gräff Renáta, Hagyó Brigitta, Hassan Leila, Hauer Erika, Hódságiné Marosán Hedvig Zsuzsanna, Horváth András, Illés Adrienn, Juhász Lili, Kelemen Zsolt, Kiss Viktória, Kovács Ákos László, Köteles Éva, Lukács Balázs, Márkus Lilla, Matics Beatrix, Mészáros Mariann, Muhi Ágnes, Nagy-Pfenning Tímea, Németh Noémi, Párkányi Rita, Pencz Krisztina, Petik Anita, Potoczki Klára, Rabatin Miklós, Romfa Évi, Sebestyén Ildikó, Sipos Réka, Sőrés Anita, Stráhl Tamás, Suhajda Tímea, Sypaseuth Klaudia, Szilágyi Gábor, Szimilkó Eszter, Szőke András Attila, Szűcs Anett, Tóth Anikó, Tóth Eszter, Tóth Ilona, Tóth Tünde, Török Boglárka, Urbán Zsuzsanna, Váry Zalán, Vígh Andrea, Waller Ilona, Zalán András

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!