Vágólapra másolva!
Szeretnéd tudni, ki kerül ki győztesen az űrlények és a Daniel Craig vezette cowboyok összecsapásából? Akkor játssz velünk, hogy jegyet nyerhess a Cowboyok és űrlények című film premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba.
Vágólapra másolva!

Jon Favreau A Vasember 2 után nem sokat teketóriázott, és leforgatott egy képregényfilmet, amiben a western műfaját kellett ötvöznie az űrlényes sci-fiével. A Cowboyok és űrlények a 19. században játszódik egy poros vadnyugati városban, ahol nemigen kedvelik az idegeneket. Természetesen azt az amnéziás férfit sem fogadják kitörő örömmel, aki úgy keveredik a városkába, hogy maga sem tudja, honnan jött, és mit keres itt, ráadásul egy furcsa kütyüt visel a karján. Amikor azonban félelmetes űrhajók bukkannak fel a horizonton, a helyiek kénytelenek belátni, hogy az idegen segítsége nélkül nem sok esélyük van a túlélésre.

Forrás: ecranlarge

Daniel Craig játssza Jake-et, a különös idegent, aki az Olivia Wilde által megformált, szintén kívülálló Ellában talál szövetségesre, később pedig a városkát kemény kézzel irányító ezredesben is kelletlen partnerre lel. Utóbbit Harrison Ford alakítja, akit Jon Favreau alig mert felkérni a mellékszerepre, mert szinte biztosra vette, hogy Ford nem vállalná el, és nem akart egy másik színészt megsérteni azzal, hogy ő csak a második jelölt. Végül a film híre mégiscsak eljutott Ford ügynökei fülébe, akik megszervezték a találkozót, és Favreau ott helyben meggyőzte Fordot, hogy vállalja a feladatot.

A Cowboyok és űrlények-et az egyik legmenőbb amerikai operatőr, Matthew Libatique (Vasember, Fekete hattyú) fényképezte. Igazi filmre forgott és nem 3D-ben készült, amivel Favreau saját bevallása szerint azt akarta elérni, hogy kitűnjön a nyári 3D-s látványfilmek rengetegéből.

Forrás: ecranlarge

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Harrison Ford 54 éves volt, amikor kilyukasztatta a fülét.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt augusztus 24-én szerdán 20 órára a Palace MOM Park mozi 6-os termébe (1123 Budapest, Alkotás út 53.):

Andrási Valéria, Bagdi Ágnes, Bakos Zoltán, Balog Seweryn, Barazsuly István, Becseics Dusánka, Beregi Péter, Bukovszky Balázs, Chwála Zsolt, Czikmántory Tamás, Damm Diána, Drobnyák Csilla, Földi Sándorné, Góga László, Hornok Imre, Horváth Éva, Horváth Gabriella, Huber István, Ilk Péter, Ivacskovics Gergely, Jankovits Krisztina, Jantsek Patrícia, Jó-Dobronya Gyula, Kállay Gábor, Kalmár Péter, Kalotai Péter, Káplár András, Kaszás Gergely, Kelemen Gáborné, Keresztúry Ferenc, Kiss Gábor, Kiss Ágnes, Kobre Roland, Koch Roland, Konradek Nándor, Kovács A. Gergő, Kovács Krisztián, Kusztos Péter, Kürti Roland, Légrádi Miklós, Lókucza Viktor, Lovas Krisztina, Márton Eszter, Meggyesi Csaba, Mészáros Zsuzsa, Mikula Pal, Mogyorósi Attila, Nagypál István, Németh Krisztina, Pálmai Ádám, Papp Péter, Patkós Zita, Pfleger Bea, Rákos Csaba, Reszler Klaudia, Riczmann Ákos, Scherczer Georgina, Sőrés Anita, Szabó Anita, Szilágyi Gábor, Tasi Péter, Tatai Zsombor, Terény Lászlóné, Toperczer Anita, Tornyai Tamás, Tóth Ákos
Törőné Szigl Ágnes, Varga Vera, Vereckei Zoltán, Walczer Zoltán

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!

----------

Elkezdtünk gusztustalanul nyomulni a Facebookon is. Lájkolj minket, hogy minél több lájkolónk legyen!