Rófusz Ferenc filmje fődíjas lett Valladolidban

2011.10.30. 14:45

Rófusz Ferenc Ticket című animációja nyerte az 56. valladolidi filmfesztivál fődíját, az Arany Kalászt. Az Oscar-díjas rendező személyesen vette át a trófeát Spanyolország egyik legnagyobb nemzetközi filmművészeti találkozóján, szombaton este.

A filmfesztiválon tartották a film nemzetközi premierjét október 25-én a Calderón Színházban. A légy című, éppen harminc évvel ezelőtt bemutatott filmjével Oscar-díjas Rófusz Ferenc legújabb, 9 perces műve a bemutató alkalmával rögtön el is nyerte a spanyolországi filmművészeti találkozó legjobb rövidfilmjét illető fődíjat, megosztva az olasz Enrico Maria Artale Il respiro dell'arco című alkotásával.

A Ticket egy férfi születéstől halálig tartó történetét beszéli el. Az élet fordulópontjai kelnek életre a kézi technikával készült mozgóképben. A Ticket a Cameofilm gyártásában készült, a rendezés mellett a forgatókönyvet is Rófusz jegyzi. A film operatőre Erdős István és Pugner Edit, producere Csáky Attila, zeneszerzője pedig DJ Bootsie volt.

Az október 22-29. között idén 56. alkalommal megrendezett SEMINCI (Semana Internacional de Cine de Valladolid) Spanyolország legfontosabb filmművészeti találkozója a San Sebastián-i és a sevillai mellett.