Vágólapra másolva!
Ha kíváncsi vagy rá, milyen, amikor Michael Fassbender testileg és lelkileg is lemeztelenedik, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess A szégyentelen című film premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba.
Vágólapra másolva!

Végre megérkezik hozzánk is a film, amiről a szeptemberi velencei filmfesztivál óta mindenki áradozik: bemutatják A szégyentelen-t (Shame). A film Steve McQueennek, a megrázó és kíméletlen Éhség rendezőjének új, megrázó és kíméletlen munkája. Főhőse egy Brandon nevű, New Yorkban élő férfi, aki szexfüggő. Ez egészen addig nem is nagyon zavarja az egyedülálló férfit a mindennapi életvitelében, amíg váratlanul be nem költözik hozzá a húga. A lány megjelenése viszont mindent felborít.

Forrás: Budapest Film

Brandon szerepében a csodás Michael Fassbendert (X-Men: Az elsők, Akvárium) láthatjuk, aki már az Éhség-ben is frenetikus volt, ezért az alakításáért pedig elnyerte a velencei filmfesztiválon a legjobb férfi alakítás díját. Brandon húgát Carey Mulligan (Egy lányról, Drive) játssza. Mindkét színész számos alkalommal mutatkozik anyaszült meztelenül a filmben, ami az USA-ban a legszigorúbb, pornófilmekével azonos NC-17 korhatár-besorolást kapta. A filmes sajtóban hatalmas visszhangot váltott ki Fassbender péniszmutogatása, a rendező szerint viszont nincs semmi különös a merész szexjelenetekben és a meztelenkedésben, hiszen "szinte mindenki szexelt már életében, viszont nekem például még sosem volt fegyver a kezemben. Elég furcsa, hogy egy ilyen hétköznapi dolgot cenzúrázni akarnak".

Mint McQueen mondja, a film nem pusztán a szexfüggőségről beszél: "általában a függőségről szól, és arról, hogy a mai világban nem feltétlenül van önkontrollunk. Nehéz ma embernek lenni. A törékenységünket akartam megmutatni. Ezzel nem könnyű szembenézni, de azt akartam, hogy kihúzzuk a fejünket a homokból, és szembenézzünk önmagunkkal."

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

A felsorolt filmek közül A hobbit-ban nem szerepel Michael Fassbender.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt február 22-én szerdán 20 órára az Aréna mozi 16-os termébe (1087 Budapest, Kerepesi út 9.).

Andó Anita, Antal Kata, Bacsó Dorottya, Bai Orsolya, Büchler Tamás, Eichinger Helga, Félhelyes Judit, Fókás Lili, Görbe Mónika, Greskovits Dávid, Horváth Luca, Iharos Dávid, Jakab Zita, Kelemen Beáta, Kolbert Ádám, Kovács Józsefné, Köves Kitti, Lauber Orsolya, Pájer Lilla, Papp Melinda, Petricska Natália, Romfa Évi, Sápi Zsuzsa, Saxingerné Váradi Anikó, Slominski Judit, Somogyi Hanna, Szabó Éva, Szabó Tamás, Szaghmeiszter Máté, Terény Lászlóné, Tokodi Tamás, Tóthpál Anita, Ulveczki Éva, Varga Mónika, Vereckei Zoltán

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!