Vágólapra másolva!
Tíz nappal az amerikai premier előtt érkezik a magyar mozikba a Bosszúállók című film, ami Vasembertől Hulkig felvonultatja a szuperhősök legjavát. Ha szeretnéd még a magyar bemutatónál is hamarabb látni, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

Először egy 1963-ban megjelent képregényben álltak össze a Marvel szuperhősei, hogy olyan ellenfelekkel szálljanak szembe, akiket egy szuperhős egyedül képtelen lenne legyőzni. Az eredeti csapatban Vasember, Hangya, Darázs, Thor és Hulk szerepelt, majd csatlakozott hozzájuk Amerika kapitány is. Miután a Marvel Vasembert, Thort, Hulkot, Amerika kapitányt és a Fekete Özvegyet is megismertette a nagyközönséggel az elmúlt évek szuperhős-filmjeiben, elérkezett az idő, hogy a Bosszúállók-ban összeeressze őket.

Forrás: outnow

A csapatot a S.H.I.E.L.D nevű titkos katonai szervezet vezetője, Nick Fury (Samuel L. Jackson) trombitálja össze, hogy harcba szálljanak a Thor-ban megismert Lokival (Tom Hiddleston), aki a Földre érkezik azzal a feltett szándékkal, hogy az uralma alá hajtja az emberiséget. Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans és Scarlett Johansson mellé Hulkként Mark Ruffalo csatlakozott, aki most először játssza a szuperhőst, továbbá főszereplővé lép elő Jeremy Renner is mint a céllövésben jeleskedő Sólyomszem, akinek eddig még csak a Thor-ban volt jelenése.

A Bosszúállók-at Joss Whedon, a Buffy, a vámpírok réme-sorozat atyja rendezte, aki elmondta, hogy kezdetben azt hitte, a legnagyobb nehézséget a sok főhős kezelése jelenti majd az olyan jelenetekben, amikben mindannyian szerepelnek, de aztán rájött, hogy sokkal nagyobb kihívás nem önismétlő akciójeleneteket rendezni: "Végül ugyanannyi időt töltöttem az akciójelenetek megírásával, mint a párbeszédekével. Észben kellett tartani, hogy ki kicsoda, milyen képességei vannak, és úgy kellett megcsinálni a jeleneteket, hogy ne legyenek repetitívek."

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az C) válasz volt:

A Scarlett Johansson által megformált Fekete Özvegy Oroszországból származik.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt április 25-én szerdán 19 órára a Cinema City Allee mozi 3-as termébe. A vetítés előtt biztonsági ellenőrzésre kerül sor, ezért kérjük, érkezz időben!

Ábrahám Ádám, Ackermann Veronika, Aranyosi Laura, Babarik Ágnes, Badó Andrea, Bedő Vera, Berey Réka, Bigda Zsuzsanna, Budai Sarolta, Csomós Erzsébet, Dugonics Anita, Erdődi László, Fáklya Péter, Feles Pál, Fenyvesi Gyöngyvér, Fucsik Erzsébet, Fürjesné Kováts Éva, Gábor Gergely, Gönczi Dóra, Győri György, Hegedüs Dolóresz, Hegyes Róbert, Heiner Mária, Horváth Márta, Ivanov András, Járdán Vivien, Jóföldi Eszter, Juhász Lili, Juhász Róbert, Kántor Kitti, Kenesei Bálint, Király Zoltán, Kónya Balázs, Kormos Márton, Köles Cintia, Krasnyánszky Saci, Lakatos Zsolt, Lovas Petra, Magyaróvári Sándor, Marosán Tamás, Merényi Zsolt, Mile Máté, Nagy Balázs, Nagy Krisztina, Németh Péter, Németh Dániel, Ördög Veronika, Pajerszky Andrea, Pelle Tímea, Pichler Ágnes, Pitlik Matyi, Polán András, Prokai Krisztina, Radnóti Anna, Rékási Gábor, Romsics Erzsébet, Sámpár Dániel, Schwarcz Károly, Seregélyesi Katalin, Seres Róbert, Simon Ágnes, Somfai Lídia, Somorjai Márton, Sterr Judit Eszter, Sugár Bernadett, Szabó Gyula, Szabó Zsuzsanna, Szamosvölgyi Péter, Szebeni Boglárka, Szilfai Réka, Szőke Zoltán, Tar Sándor, Turu Csaba, Vezse Bianka, Virág Zsófi, Walczer Zoltán, Windbrechtinger Rudolf, Zimmermann Zoltán, Zsákai Péter, Zsengellér Kitti

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!