Vágólapra másolva!
Az [origo] filmklubban kivételesen nem premier előtti, hanem premiernapi vetítést tartunk: ha velünk játszol, és még szerencséd is lesz, az elsők közt láthatod Peter Jackson A hobbit - Váratlan utazás című filmjét, méghozzá 3D-ben.
Vágólapra másolva!

Csaknem tíz évvel a nagyszabású A Gyűrűk Ura-trilógia befejezése után Peter Jackson visszatért Tolkienhez: most A Gyűrűk Ura előzménytörténetét, A hobbit-ot dolgozta fel egy újabb trilógia formájában. Váratlan utazás alcímű első részben indul a kaland: Gandalf ráveszi Zsákos Bilbót, hogy a törpcsapat társaságában keljen útra velük, és segítsen nekik legyőzni Smaugot, a földjükön uralkodó sárkányt.

Forrás: Fórum Hungary
Forrás: Fórum Hungary

Zsákos Bilbót Martin Freeman alakítja, akit főleg a Galaxis útikalauz stopposoknak főszerepéből lehet ismerni, illetve mostanság ő játssza Watsont a Benedict Cumberbatch-féle Sherlock-sorozatban. A Gyűrűk Ura-filmekből visszatér Ian McKellen mint Gandalf, Hugo Weaving mint Elrond, Cate Blanchett mint Galadriel, Andy Serkis mint Gollam és Elijah Wood Frodója is a tiszteletét teszi.

Jackson mindig is Freemant képzelte el Bilbó szerepére, mert "megvan benne az a tipikusan angol, aggodalmaskodó természet", és mert "olyan drámai színész, akinek ritka komikusi érzéke van. És ez fontos volt, mert A hobbit-ban sokkal több a vígjátéki elem, mint A Gyűrűk Urá-ban". Jackson menet közben majdnem kénytelen volt lemondani a színészéről, mert A hobbit forgatása ütközött a Sherlock-éval, de végül meg tudták oldani a problémát úgy, hogy A hobbit forgatása közepén tartottak egy kéthónapos szünetet, amíg Freeman megcsinálta a Sherlock második évadját.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Ian McKellent egyszer jelölték Oscar-díjra A Gyűrűk Ura-filmekben nyújtott alakításáért.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt december 13-án csütörtökön 19 órára a Mammut mozi 5-ös termébe.

Andrási Katinka, Badó Attila, Bagdi Ágnes, Balatoni Andrea, Baráth Katalin, Bedekovits Tibor, Bene Milán, Bolla Róbert, Boromisza István, Csatáry Laura, Csenkei Soma, Csizmás Réka, Csonka Krisztina, Csupor Tamás, Demecs István, Erdélyi Péter, Fábry Nóra, Füri Sebestyén, Gergely Szilvia, Hámori Betti, Harmat Eszter, Herczeg Katalin, Herczegh Zoltán, Hideg Edina Gabriella, Horn Gabriele, Huszár Timea, Jadán Péter, Jánosiné Kurucz Gabriella, Kádi Fanni, Kapin Gabriella, Kapitány Erzsébet, Katona Viktor, Kemény Beatrix, Klacsán Csaba, Konrád Tímea, Kosztrabszky Beáta, Ládonyiné Tömör Berta, Lakatos Krisztián, Lázár Veronika, Márta Melinda, Mayer Nikoletta, Meixner Ágnes, Mikó Gergely, Molnár Beáta, Molnár Ferenc, Mráz Nikoletta, Muhi Ágnes, Nagy Lajos, Nagy Mónika, Németh Balázs, Ott Roland, Páli Mirella, Petrovai Balázs, Pocsai Sándor, Potoczki Klára, Reményik István, Rocska Zsolt, Romfa Éva, Saáry Zsuzsanna, Sára László, Schermann Roland, Sipos Réka, Suha Diána, Sury Gábor, Szabó Csaba, Szabó Csaba, Szekeres Gabriella, Szép Bence, Takács Krisztián, Tihanyi Attila, Tóbiás Lilla, Tóth Attila, Török Boglárka, Török Marianna, Tumbász Viktor, Turner Zoltán, Ürögdi Csaba, Varga Éva

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!