Keira Knightley stílusosan csalja a férjét

Vágólapra másolva!
Joe Wright harmadik közös filmje Keira Knightleyval az Anna Karenina rendhagyó és szépséges adaptációja. Ha szeretnéd premier előtt látni, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub vetítésére.
Vágólapra másolva!

Az Anna Karenina Joe Wright (Büszkeség és balítélet, Vágy és vezeklés, A szólista) negyedik regényadaptációja és harmadik közös munkája Keira Knightleyval. A Lev Tolsztoj regényén alapuló, 19. század második felében játszódó filmben Knightley alakítja a címszereplőt, aki boldogtalan házasságban él szigorú férjével, és beleszeret Vronszkijba, az ifjú katonatisztbe, amivel akaratlanul is összetöri Kitty szívét, aki abban reménykedett, hogy Vronszkij meg fogja kérni a kezét.

Forrás: UIP

A szokatlan módon, de nagyon hatásosan javarészt stúdióban, színpadi díszletek közt forgatott filmben a legtöbb szerepet sztárszínészek alakítják. Anna férjét a takaros szakállal és kis szemüveggel ellátott Jude Law alakítja, a kackiás bajszú Vronszkijt pedig a 22 éves Aaron Johnson (Ha/ver, Vadállatok) játssza. Mellettük látható még az Egy veszedelmes viszony-ban megismert Alicia Vikander mint Kitty, Kelly Macdonald mint Dolly, Domhnall Gleeson mint Levin és Matthew Macfadyen mint Oblonszkij, Anna bátyja.

A rendező interjúkban bevallotta, hogy részben anyagi okok miatt döntött a furcsa vizuális megoldás mellett: a büdzsének túl nagy részét emésztette volna fel, ha eredeti elképzelése szerint Oroszországban forgattak volna. Ugyanakkor az sem vonzotta, hogy a helyszínkeresés során folyton olyan helyekre jutott el, ahol már forgattak más kosztümös filmeket, vagy akár konkrétan Anna Karenina-adaptációt. "Kezdtem azt érezni, hogy olyan megközelítésre van szükség, ami formailag relevánsabb és életszerűbb a mai közönség számára. ... Úgyhogy egy idő után elfogadtam, hogy egyetlen helyszínen forgatok, és hogy ez lesz az a film, amihez fel kell kötnöm a gatyám".

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Keira Knightleyt a Büszkeség és balítélet-ért jelölték Oscar-díjra.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt január 23-án szerdán 19 órára a MOM Park mozi 3-as termébe.

Abed-Hadi Lili, Anderla Ildikó, Bekes Zsófia, Belső László, Csaballa Erzsébet, Cseh Sándor, Csonka Krisztina, Csótai Angéla, Csúcs Attila, Dávidné Dr. Bíró Márta, Eszes Borbála, Ferencz Orsolya, Fischer Lili, Göndör Gábor, Grebely Renáta, Hajnal Gréta, Hangya Andrea, Horváth Ádám, Horváth András, Ihász Ander Krisztina, Jambrich Géza, Jónás Mónika, Kámán Emese, Karácsony Ágota, Katona Vilmos, Kiss Katalin Éva, Kiss Nikolett, Knyihár Gabriella, Kolbert Ádám, Koppányi-Coleman Ágnes, Korica Ágnes, Könczöl Edina, Könczöl Zsuzsa, László Anett, Liczek Péter, Liga Mihály, Machos Szilvia, Maros Lilla, Márta Melinda, Martin Rita, Medó Andrea, Megyeri Léna, Méhész Enikő, Meliorisz Kata, Mohos Anett, Monostori Nikolett, Nagy-Pfenning Tímea, Olajos Helga, Polisor Norbert, Rácmolnár Milán, Ripka Eszter Franciska, Robotos Petronella, Rostás Zsófia, Seres Zsuzsanna, Simon Anikó, Simon Brigitta, Sipos Réka, Slominski Judit, Szabó Péter, Szabó Petra, Szabó Szabolcs, Szanka Eszter Zita, Szecsányi-Szabó Magdolna, Szécsi Örs, Széll Ágnes, Széll Gergely, Sztupák Márton, Takács Zsófia, Tóth Anna, Tóth László, Vas Noémi, Votyku Ágnes, Zádori Anna, Závaczki Erzsébet, Zsarnóczky Kata

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!