Vágólapra másolva!
Az Oscar-díjkiosztó előtt még pont a magyar mozikba kerül az öt díjra jelölt Zero Dark Thirty, ami az Oszama bin Laden utáni sokéves hajtóvadászatot mutatja be. Ha szeretnéd premier előtt látni, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub vetítésére.
Vágólapra másolva!

Három évvel azután, hogy Kathryn Bigelow A bombák földjén-je elnyerte a legjobb film Oscar-díját (és Bigelow első nőként a rendezői Oscart), Bigelow producerként ismét jelölt a Zero Dark Thirty-vel. Bár a rendezői kategóriában ezúttal őt mellőzték, a film öt Oscarra esélyes, és pont megérkezik hozzánk a február 24-i díjkiosztó előtt.

Forrás: Fórum Hungary
Forrás: Fórum Hungary

A Zero Dark Thirty (kritikánk) az Oszama bin Laden utáni, majdnem tíz éven át tartó nyomozásról és al-Kaida-vezér likvidálásáról szól. Középpontjában egy mindenre elszánt CIA-s nő, Maya áll, akit egy olyan valós személyről mintáztak, aki kulcsfontosságú szerepet játszott Bin Laden felkutatásában. Mayát Jessica Chastain (Az adósság, Az élet fája, A segítség) alakítja, aki pár év leforgása alatt szupersztárrá nőtte ki magát, és az idei már a második Oscar-jelölése: tavaly A segítség-ben nyújtott alakításáért jelölték.

A filmet sok kritika érte a CIA által alkalmazott kínzásos kihallgatások ábrázolásáért, egyesek szerint a Zero Dark Thirty azt sugallja, hogy Bin Laden megtalálása javarészt a kínzásoknak volt köszönhető, ami szerintük nem igaz. Bigelow erről úgy nyilatkozott, hogy "nem fér hozzá kétség, hogy egy ellentmondásos gyakorlatról van szó, de fel sem merült, hogy kihagyjuk a filmből, hiszen ez része a történteknek. A feladat az volt, hogy megtaláljuk a helyes egyensúlyt".

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

A Holtpont című filmek amerikai elnökös maszkokat viseltek a bankrablók.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt február 20-án szerdán 19 órára a Westend mozi 13-as termébe.

Albert Szandra, Antalóczi Tünde, Apró Zoltán, Barta Erika, Bartal Tamás, Beke Zoltán, Berényi Ágnes, Csesztregi Csaba, Csölle Katinka, Domak István, Döttlaff Henny, Farkas Tünde, Félhelyes Judit, Ferenczi Éva, Flórián Károly, Fókás Lili, Fónagy Fanni, Fridrich Ágnes, Gallai Attila, Gallyas Katalin, Golopencza Péter, Görög József, Gulyás Andrea, Kaja Gergely, Kalászi András, Karle István, Karlovich Balázs, Kiss Judit, Kizman Antal, Knipper Benjámin, Kollár Gyöngyi, Koszta Mária, Kovács Erika, Kovács Johanna, Krasnyánszky Zsófi, Lafka Dávid, Lakó József, Láng Eszter, Lőrincz Zsolt, Márta Melinda, Mátrai Katalin, Matuszka Máté, Mátyás Krisztián, Mayer Zsófia, Michl Júlia, Minkó Cecília, Mohos Anett, Molnár Krisztina, Nagy-Pfenning Tímea, Obermajer Attila, Polán Alexandra, Raák Benedek, Rozs Péter Bertalan, Sápi Réka, Schmelcz Adrienn, Simon Anikó, Sinkovics Annamária, Sípos Írisz, Suha Diána, Susztár Zoltán, Szabó Attila, Szabó Christophe, Szabó Ottilia, Száricsné Szilfai Réka, Széll Ágnes, Szilárd Miklós, Takács Tímea, Takács Zalán, Takó Hanelore, Tállai Mónika, Tősi Julianna, Vági Zsófia, Varga Anita, Vécsi Laura, Veszprémi Mónika, Wimmer Dávid

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!