James Franco rossz fejnek tűnik, de nem az

Vágólapra másolva!
Varázsolni ugyan nem tud, de azért James Franco még megmentheti Oz népét. Ha szeretnéd a premier napján látni az Óz, a hatalmas című mesefilmet, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub vetítésére. A filmet magyar szinkronnal, 3D-ben vetítjük.
Vágólapra másolva!

Azt mindenki tudja, hogy Óz csodálatos birodalmában ugyan boszorkányok, beszélő oroszlánok és érző szívű bádogemberek flangálnak, de arról eddig fogalmunk sem volt, hogy került egy bűvész erre a mesés tájra, és hogyan vált a helyiek titokzatos urává. Sam Raimi most L. Frank Baum mesekönyveiből kiindulva megcsinálta az előzménytörténetet, ami választ ad erre a kérdésre.

Forrás: Fórum Hungary

Az Óz, a hatalmas-ban James Franco alakítja az Óz becenevű bűvészt, aki egy lepattant cirkusszal turnézik, és szédíti a nőket, amerre jár. Amikor forró lesz a lába alatt a talaj, egy hőlégballonnal menekül el egy féltékeny férj elől, de elkapja egy tornádó, és a mesevilágban találja magát. Találkozik Theodorával (Mila Kunis), a boszorkánnyal, majd testvéreivel, Glindával (Michelle Williams) és Evanorával (Rachel Weisz), akiktől megtudja, hogy a népük már rég várt egy Óz nevű megmentőre, aki megszabadítja őket a gonosz boszorkánytól.

Sam Raimi a szereposztásról elmondta, hogy azért bízta Francóra (akit a Pókember-filmjeiben már rendezett) a főszerepet, mert ő képes megjeleníteni a figura kezdeti önteltségét, de azt is, hogy igazából jó szíve van, a három boszorkányt pedig egyformán szereti, de azt különösen imádja, hogy a gonosz közülük "csak úgy dagonyázik a gonoszságban, és az anyámra emlékeztet".

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

A film három női főszereplőjének összesen egy Oscar-díja van (Rachel Weisz kapta Az elszánt diplomatá-ért).

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt március 7-én szerdán 19 órára a Westend mozi 13-as termébe.

Ambruzs Nikolett, Baja Sándor, Baksa Boglárka, Barna Mihály, Basilides Gábor, Bene Katalin, Bihari Norbert, Bihari Viktória, Birinyi Csongor, Boros Viktória, Czakó László, Császár Andrea, Csatlósné Kovács Ildikó, Csonka Krisztina, Deák Tamás, Demeter Mónika, Farkas Diána, Fazekas Fanni, Fehér Ágnes, Fónyad Judit, Frindt Anna, Gallyas Katalin, Gaskó Judit, Grenács Mariann, Gulyás Andrea, Helfenstein Zoltán, Hideg Richárd, Kádiné Pénzes Mária, Kanizsay Krisztián, Kelecsényi Gábor, Király Anita, Kiss Nikolett, Knyihár Gabriella, Kóté Richárd, Láng Benedek, Láng Eszter, Langó Károly, Lédermajer Katalin, Lekváros Sándor, M. Kovács Mária, Makra Márta, Markstein Julianna, Matus János, Mayer Zsófia, Mézes Mónika, Mihácsi Gabriella, Mile Máté, Molnár Júlia Dóra, Nagyfejeő János, Oláh Dávid, Pacsirta Judit, Pálmai Alexandra, Paul Krisztina, Petricska Natália, Petrik Zsófia, Pócsik Zoltán, Rujp Nikolett, Schlaffer Judit, Silye Zita, Sípos Írisz, Somogyi Hanna, Spielberger Ági, Stadler Viktória, Szibilla Zoltán, Szilicsány Nóri, Tamás Edit, Tolvaj Barbara, Toman Balázs, Tóth Anikó, Tripolszky Orsolya, Tunyogi Péter, Turner Zoltán, Vági Zsófia, Valkó Rita, Vég Zsuzsanna, Virág Zsófi, Volenszki Krisztina, Wittman Ernő, Zsoldi Gabriella

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!