Vágólapra másolva!
Party, drogok, szex, pia. Harmony Korine Spring Breakers című új filmjében négy csaj totálisan elvaduló bulizásában vehetünk részt. Ha szeretnéd premier előtt látni, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub vetítésére.
Vágólapra másolva!

Harmony Korine (Gummo, Julien Donkey-Boy, Trash Humpers) mindegyik filmje furcsa, a társadalmi szabályokon kívül létező figurákról szól, és bár a Spring Breakers (kritikánk) talán a legkevésbé különös eddigi munkái közül, természetesen ez sem egy hagyományos tinifilm bulizós csajszikkal és vakáció alatt szövő románcokkal. A film négy egyetemista lányról szól, akik elhatározzák, hogy Floridába mennek a tavaszi szünetben, de nincs pénzük, ezért kirabolnak egy boltot. A sikeres rablás után elkezdődik a féktelen bulizás, ami a letartóztatásukhoz vezet. Egy Alien becenevű gengszter leteszi értük az óvadékot, és innentől kezdve a tavaszi szünet még extrémebb irányba megy el.

Forrás: Venice Film Festival

A fékevesztett csajokat a korábban szende lánykaként ismert Selena Gomez (Varázslók a Waverly helyről) és Vanessa Hudgens (High School Musical), valamint Ashley Benson (Hajrá csajok 4) és Rachel Korine, a rendező felesége alakítja. Alient a fémfogsorral és rastahajjal felszerelt James Franco játssza.

Amikor egy interjúban megkérdezték Korine-t, hogy a Spring Breakers-e a legdühösebb filmje, azt válaszolta, hogy "Nem tudom, hogy dühös-e, de az biztos, hogy ez a legagresszívebb filmem. Azt akartam, hogy olyan érzés legyen, mintha elfogyott volna a levegő a szobából. Nem akartam, hogy a nézők bármikor kényelmesen érezzék magukat. Sőt, azt sem akartam, hogy úgy érezzék, hogy egy hagyományos értelemben vett filmet néznek. Azt akartam, hogy különleges legyen, ezért is nincs benne túl sok párbeszéd. A szavak csak bezavarnak. Azt akartam, hogy a filmnek nagyon erős fizikai jelenléte legyen."

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

A Spring Breakers négy főszereplőnője közül Selena Gomez forgatott Árpa Attilával a Csajok Monte Carlóban című filmben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt március 19-én kedden 19 órára a Westend mozi 14-es termébe.

Bartos Anita, Bogasovics Zoltán, Cserháti Péter, Csernus Máté, Dózsa Miklós, Dömötör Csilla, Drégelyvári Anna, Fehér Ágnes, Gódor Nikoletta, Grebely Balázs, Grenács Mariann, Grenács Mariann, Gyöngyösi Judit, Gyöngyösi Lilla, Hajdú Ilona, Haraszti Rebeka, Hatvani Krisztián, Hermeczky Ágnes, Horváth Aladár, Huszák Márti, Izsáki Lilla, Jambrich Géza, Jávorszky Mariann, Jeszenszky Zsuzsanna, Kádas Eszter, Kancz Anna, Kántor Adrienn, Kovács Máté, Kovácsovics Emese, Krajcsovics Szandra, Krazucsi Csilla, Kriston Attila, Kun Máté, Liffa Piroska, Mangold Anikó, Marosvölgyi Márk, Máté Mihály, Mateusz Rózanski, Mérei Tibor, Miklós József, Mile Máté, Minkó Cecília, Mogyorósi Gabi, Molnár Júlia Dóra, Molnár Péter, Murin István, Nyárády Péter, Oláh Éva, Olasz Katalin, Ormai Ágnes, Pál Ferencné, Paul Krisztina, Páva Réka, Petricska Natália, Pszimenosz Kosztasz, Pusztafi Pál, Ránics Zsuzsanna, Rappaport Zsolt, Ruzsinszki Edina, Sáfrány Zsuzsanna, Sőrés Anita, Stifner Dorottya, Stolcz Kálmán, Szaghmeiszter Máté, Szuromi Tamás, Szűcs Krisztián, Tóbiás Lilla, Tóth Evelin Enikő, Tóth Réka, Vámos Máté, Várnai Soma, Vass Csaba, Zsikla Zsuzsanna, Zsuberáts Máté

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne kámpicsorodj el, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!