Rutger Hauer Miskolcon közösül

A jövő
Vágólapra másolva!
Scarlett Johansson összejön egy pornófüggővel, Robert Redford a tengeren hánykolódik, Beatrice Dalle orgiában vesz részt, Daniel Radcliffe meleg beatköltő lesz. Itt a Cinefest versenyprogramja.
Vágólapra másolva!

A miskolci Cinefest Kitekintő szekciójának szuper programja után most nyilvánosságra hozták a versenyprogramot is. A szekció egészen nagyszabású: tizenhét egész estés film szerepel benne. A fesztivál szeptember 12-én, csütörtökön Joseph Gordon-Levitt rendezői bemutatkozásával, a Don Jon című vígjátékkal (kritikánk) kezdődik, amelyben a színész-rendező egy pornófüggő srácot alakít, aki Scarlett Johanssonnak és Julianne Moore-nak köszönhetően tanul egy-két dolgot a nőkről, a párkapcsolatokról és a szexről.

Scarlett Johansson és Joseph Gordon-Levitt a Don Jonban Forrás: Cinefest

Az Eva van End szűztelenítése című holland film egy diszfunkcionális családról szól, amelynek az életét megváltoztatja egy német cserediák, az Ilo Ilo című, 90-es évek végén játszódó szingapúri filmben pedig egy új bejárónő borítja fel munkaadói amúgy sem kiegyensúlyozott családi viszonyait.

A minden odavan-ról már írtunk: ez egy lényegében dialógus nélküli, egyszereplős film, amelyben Robert Redford balesetet szenved a tengeren, és egyedül hánykolódva próbál megmenekülni. A Halima sorsa című drámában egy bosnyák nő keresi a háborúban meghalt férje és fia holttestét, ami régi családi titkok felszínre kerüléséhez vezet. A szerb Templom a dombon is a balkáni háború utóhatásaival foglalkozik: öt ember történetét követi tizenkét évvel az után, hogy 1993-ban részesei voltak egy tragikus eseménynek, ami megváltoztatta az életük menetét.

A jövő Forrás: CineFest

Az olasz-chilei A jövő-ben egy megárvult testvérpár és újdonsült barátaik ki akarnak rabolni egy egykori filmsztárt (Rutger Hauer), de a terep felderítésére küldött lány intim viszonyba bonyolódik a kiszemelt áldozattal. A Brit Marling, Alexander Skarsgard és Ellen Page főszereplésével készült A kelet-ben egy fiatal ügynöknőnek kell beépülnie egy nagyvállalatokat megcélzó anarchista csoportba, hogy lebuktassa őket, de pechjére elkezd vonzódni a csoport vezetőjéhez.

A Tiltott szerelem című lengyel film egy fiúról szól, aki rájön, hogy meleg, de a barátnője mindenáron meg akarja tartani. A dokumentarista stílusú, megtörtént eseten alapuló Dicsőséges dezertőr osztrák katonákról szól, akik a második világháború után dezertálnak a hadseregből. A francia Te és az éjszaká-ban egy fiatal pár és transzvesztita háztartási alkalmazottjuk orgiát rendeznek - amelyen Beatrice Dalle is részt vesz. A brit Csak saját felelősségre egy skót faluban élő fiúról szól, aki nem elég, hogy egyedüli túlélője egy balesetnek, de még őt is okolják a történtekért.

Te és az éjszaka Forrás: Cinefest

Az amerikai A nyár királyai-ban három tizenéves úgy dönt, hogy otthagyják a családjukat, építenek egy erdei házat, és ott töltik a nyarat. A Daniel Radcliffe-et is felvonultató Öld meg kedveseid a 40-es évek beatköltőiről és a társaságuk egyik tagja által elkövetett gyilkosságról szól. A Miele című, Pohárnok Gergely által fényképezett olasz filmben egy nő (Jasmine Trinca) abból él, hogy gyógyíthatatlan betegeknek segít meghalni, de egy nap találkozik valakivel, aki más okból kéri a segítségét, ami nem egyeztethető össze a nő elveivel.

A német Tore tánca egy vallásos fiúról szól, aki összebarátkozik egy férfival, és odaköltözik a családjukhoz, azonban a férfi agressziója egyre inkább megkeseríti az életét. A fesztivál utolsó versenyfilmje 20-án, pénteken este a Metro Manila, amelyben egy rizstermelő család a nagyvárosba költözik egy jobb élet reményében, azonban kiderül, hogy ott sem könnyű boldogulni.