Vágólapra másolva!
Ha szeretnéd tudni, hogyan alakul Joaquin Phoenixnek és operációs rendszerének romantikus kapcsolata, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess A nő című film premier előtti vetítésére az Origo Filmklubba.
Vágólapra másolva!

Spike Jonze A nő című, közeli jövőben játszódó filmjében egy magányos, válófélben levő férfi megvesz egy mesterséges intelligenciával rendelkező operációs rendszert, ami folyamatosan fejlődik és még érzései is vannak. A tanulékony szoftver a Samantha nevet viseli, igen szexis a hangja és még vicces is, így a férfi hamarosan azon kapja magát, hogy egészen közel került virtuális társához.

Joaquin Phoenix és Rooney Mara A nő című filmben Forrás: InterCom

A film főszerepét Joaquin Phoenix alakítja, Samanthának a világ legszexisebben beszélő színésznője, Scarlett Johansson kölcsönzi a hangját, Phoenix figurájának volt feleségét Rooney Mara játssza, Amy Adams a legjobb barátja, Olivia Wilde-dal pedig randizik, szóval csodálatos nőkkel van körülvéve a filmben.

Jonze elmesélte, hogy a film alapötlete kb. tíz évvel ezelőtt született meg, amikor az interneten csetelt egy mesterséges intelligencia-programmal, ami annál okosabbá vált, minél többet beszélgetett vele az ember. "Az első húsz másodpercben teljesen kikészültem, annyira izgalmas volt, aztán kitapasztaltam, hogy hogyan működik, mik a hibái, és már nem volt annyira érdekes, de az az első húsz másodperc tényleg elképesztő volt".

* * *

Ha szeretnéd megtekinteni A nő című filmet az Origo Filmklub február 3-i vetítésén, nem kell mást tenned, mint megválaszolni az alábbi kérdést, s a helyes választ a lakcímeddel együtt elküldeni a [email protected] címre. A levél tárgya "A nő" legyen, egy olvasó csak egy választ küldhet be.

Spike Jonze eredetileg egy másik színésznővel forgatta le Samantha párbeszédeit, akit később lecserélt Scarlett Johanssonra. Ki ez a színésznő?

A) Jennifer Lawrence
B) Samantha Morton
C) Emma Stone

A helyes megfejtést beküldők közül kb. 70 játékost sorsolunk ki, akiket mozipartnerükkel együtt meghívunk az Aréna mozi 18-as termében február 3-án, hétfőn 19 órakor kezdődő vetítésünkre. Az előadásra jegyet vásárolni nem lehet.

A játék egyfordulós, ideje: 2014. január 24. - január 31. 12 óra. A sorsolásra 2014. január 31-én délután kerül sor. A játékban az Origo Zrt. munkatársai nem vehetnek részt, a nyerteseket e-mailben értesítjük.

Amennyiben kérdés merült volna fel benned a játékkal kapcsolatban, azt itt felteheted.