Robert Downey Jr. rózsával szórta meg a rajongókat

Robert Downey Jr.
Vágólapra másolva!
Brutálisan erős Mad Max-előzetest, Batman és Superman filmtörténeti jelentőségű találkozását, új Bosszúállók-plakátot és egy rozmárt is felvonultatott idén a Comic-Con. Összeszedtük a legizgalmasabb újdonságokat, amelyek kiderültek a hétvégén.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt négy napban zajlott a Comic-Con képregény-találkozó San Diegóban, ami persze nemcsak a képregényekről, hanem a tágan értelmezett képregény-filmekről (azaz minden olyan hollywoodi filmről, ami érdekelheti a képregény-rajongókat) is szól. Az érintett stúdiók mindig exkluzív előzetessel, plakáttal vagy minimum valami zaftos bejelentéssel érkeznek a Comic-Conra, idén is rengeteg információval bombázták a rajongókat, ezek közül válogattuk ki azokat az újdonságokat, amelyek szerintünk a legérdekesebbek.

Charlize Theron és Hugh Keays-Byrne a Mad Max: Fury Road plakátján Forrás: Comic-Con

A Comic-Conon bemutatott előzetesek nagyobb részét még nem lehet megnézni a neten, de kezdjük azzal, amit igen: bár George Miller Mad Max: Fury Road-ja nehéz körülmények közt készült sok halogatással, a most nyilvánosságra hozott előzetes azt sejteti, hogy megérte várni. A narancsszínben játszó sivatagi utópia nagyon erős hangulatú, és a figuráknak már a megjelenése is ütős: a Mad Maxet alakító Tom Hardy mellett felvonul a tüsihajú, fémkarú Charlize Theron, a fehérre meszelt fejű, kopasz Nicholas Hoult és a film főgonoszát alakító, maszkos Hugh Keays-Byrne is.

A sztori szerint a túlélésért egy ideig egyedül küzdő Mad Maxt összehozza a sors a Furiosa (Theron) által vezetett bandával, akik Immortan Joe (Keays-Byrne) elől menekülnek, és még egy Feleségek nevű csapattal is, amely olyan dögös csajokból áll, mint Zoe Kravitz és Rosie Huntington-Whiteley. A film jövő májusban kerül a mozikba.

Ben Affleck, Henry Cavill és Gal Gadot a Comic-Conon Forrás: AFP

A Batmant alakító Ben Affleck, a Supermant játszó Henry Cavill és a Wonder Womant megformáló Gal Gadot is megjelent a Batman v Superman-panelen, ahol levetítettek egy nagyon rövid ízelítőt Zack Snyder filmjéből. Ebben a két szuperhős első, meglehetősen feszültségteli találkozását mutatták be. A videó borzasztó minőségű, kamerás változatban ugyan kikerült a netre, de a Warner Bros. már le is vetette mindenhonnan. Zack Snyder ellenben kitette a Twitterre az első hivatalos fotót, amelyen Gadot mint Wonder Woman látható.

Gal Gadot mint Wonder Woman Forrás: Comic-Con

A beszámolók szerint a legnagyobb őrület a Bosszúállók-panelen alakult ki, amit Robert Downey Jr. azzal fokozott, hogy rózsaszálakat dobált a tömegbe. A levetített Ultron kora-előzetes szintén nem került még ki a netre, de a leírásokból kiderül, hogy máris megmutatták benne a film főgonoszát, Ultront, akinek James Spader kölcsönzi a hangját. Spader személyesen is megjelent a Comic-Conon, akárcsak Paul Bettany, aki Víziót alakítja a Bosszúállók folytatásában. A képregényben Vízió és Skarlát Boszorkány (Elizabeth Olsen) összejönnek, de azt még nem tudni, a filmben is szerepel-e majd szerelmi szál.

Bosszúállók-kollázs Forrás: Comic-Con

Az Ant-Man-nel kapcsolatban új információ, hogy a végül Edgar Wright helyett Peyton Reed által rendezett filmben Corey Stoll (a Kártyavár című sorozat Peter Russója) alakítja a főgonoszt, aki a Yellowjacketté változó Darren Cross lesz - Cross egy a Stark vállalathoz és az Oscorphoz hasonló nagyvállalat feje. Evangeline Lilly pedig Michael Douglas figurájának, Hank Pymnek a lányát játssza majd. Korábban úgy volt, hogy Patrick Wilson is szerepel a filmben, de ő kiszállt, a főszerepet viszont továbbra is Paul Rudd alakítja. És ha már Edgar Wright is szóba került: ő a Grasshopper Jungle című, idén megjelent ifjúsági regényt filmesíti meg, amely óriási szöcskeszörnyekről és kanos tinikről szól.

Quentin Tarantino a Comic-Conon Forrás: AFP

Tarantino is részt vett a rendezvényen a Djangót és Zorrót összehozó képregény miatt, amelyről azt mesélte el, hogy az idős Zorróról és a fiatal Djangóról szól majd, akik közt olyasmi mester és tanítványa viszony van, mint Obi-Wan Kenobi és Luke közt a Star Wars-ban. Poénszinten elhangzott, hogy Jamie Foxxszal és Antonio Banderasszal ezt is meg lehetne filmesíteni, de a rendező komoly filmes információt is elejtett: most már tényként közölte, hogy mégis leforgatja a Hateful Eight című westernfilmet. Emellett a Kill Bill egy hosszabb verziójának kiadását is emlegette lehetőségként.

Kevin Smith bemutatta az előzetest Tusk című, az USA-ban szeptemberben mozikba kerülő horrorfilmjéhez, ami emberemlékezet óta a legígéretesebb Smith-munkának tűnik. A sztorija teljesen kattant: Justin Long elutazik Kanadába az isten háta mögé, hogy podcastjához meginterjúvoljon egy idős fickót (Michael Parks) az életéről, azonban a tata elkábítja, foglyul ejti, és megpróbál rozmárt farigcsálni belőle.

A Chris Hemsworth főszereplésével készülő Michael Mann-cyberthrillerről kiderült, hogy Blackhat lesz a címe, az USA-ban 2015. január 16-án mutatják majd be, és Hemsworth egy bebörtönzött hackert alakít benne, aki a szabadulásért cserébe segít a hatóságoknak egy nemzetközi cyberbanda nyomába eredni. A Comic-Conon levetített előzetes állítólag egy "színesebb Collateral" hangulatát keltette.

Egyéb apróságok:

* Folytatják A galaxis őrzői-t, a második részt 2017. július 28-án mutatják majd be.

* Peter Jacksonnak még mindig van egy csomó olyan A Gyűrűk Ura-felvétele, amelyek nem kerültek bele a filmekbe, elképzelhető, hogy valamilyen formában nyilvánosságra hozza majd egy részüket.

* Robert Rodriguez máris tervezi a Sin City 3-at, de úgy tűnik, ez még csak egy homályos elképzelés, szóval könnyen lehet, hogy arra is kilenc évet kell majd várni, mint az augusztusban érkező második részre.

* A Marvel 2016-ban esedékes Dr. Strange-filmjének főszerepére Joaquin Phoenixt szeretnék megszerezni.