Vágólapra másolva!
Ha szeretné látni Tom Hardy felettesei rosszallását kiváltó nyomozását a leghírhedtebb szovjet sorozatgyilkos után, játsszon velünk, és nyerjen jegyet A 44. gyermek premier előtti vetítésére. 
Vágólapra másolva!

A 44. gyermek a krimi műfaj keretén belül maradva nyomja bele a néző fejét a sztálini diktatúra mocskába. A hivatalos álláspont szerint a gyilkosság kapitalista kór, ami egy kommunista országban nem történhet meg. A valóság persze mást mutat: egy sorozatgyilkos szedi fiatalkorú áldozatait az ötvenes évek szovjetuniójában.

Tom Hardy egy pikszisből kiesett katonatisztet alakít, aki azt próbálja bebizonyítani, hogy egy kisfiú halála nem baleset volt. Az alapból is nehéz nyomozást a hivatalos állásponthoz ragaszkodó felettesei is hátráltatják. Hardy májusban Mad Maxként fogja leigázni a világot, itt az alkalom, hogy előtte még egy hasonlóan keményfejű, de sebezhetőbb, életszerűbb karakterként is megnézhessük.

Gary Oldman és Tom Hardy A 44. gyermek című filmben Forrás: Big Bang Media

A nyomott hangulatú, hajmeresztő fordulatokat igérő thriller kiváló színészek egész sorát vonultatja fel. A 44. gyermek-ben szerepel Vincent Cassel, Gary Oldman, Paddy Considine és Jason Clarke, a női főszerepet pedig Noomi Rapace kapta.

A film Tom Rob Smith nagysikerű regényéből készült, amelyet a rosztovi rém, Andrej Csikatyilo bűntettei inspiráltak. Érdekesség, hogy Csikatyilo életét egyszer már feldolgozták az 1995-ös X Polgártárs című tévéfilmben, amelyet teljes egészében Magyarországon forgattak (A 44. gyermek-et Csehországban rögzítették).

A regény megfilmesítési jogait Ridley Scott produkciós cége vette meg, aki végül nem élt a rendezés jogával, és producerként Daniel Espinozának (Instant Dohány, Védhetetlen) adta tovább.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Tom Hardy egy kutyát fogadott be a Piszkos pénz című filmben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt április 15-én, szerdán 19 órára a Lurdy Ház moziba.

Barta Tamara, Birkás Petra, Garami Géza, Gordos László, Gyurász András, Horváth Zsolt, Jászberényi Dániel, Kapuvári Ákos, Katrinecz Krisztina, Kerek Orsolya, Kondor Jutka, Kőrösi Melinda, Laczkó Gergő, Madroszkiewicz Márk, Máll Ferenc, Mátó Gergely, Naszádos Anna, Novai Gergő, Pallagi Lajos, Polczer Máté, Rózsa Balázs, Sándor Melinda, Sebes Virág, Soós Karolina, Zsigray Csaba

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szontyolodj el, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!