Nézze meg, hogyan bolondít meg három férfit Carey Mulligan!

Távol a világ zajától
Vágólapra másolva!
Ha szeretné látni, hogyan forgatja fel az angol vidéki idillt a szabad szellemű, öntudatos földbirtokosnőt játszó Carey Mulligan, játsszon velünk, hogy jegyet nyerhessen a Távol a világ zajától című kosztümös romantikus dráma premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

Carey Mulligan kockázatos feladatra vállalkozott, amikor igent mondott Thomas Hardy Far From the Madding Crowd című regényének legújabb filmváltozatának főszerepére. Nem kerülheti el ugyanis, hogy Julie Christie-vel mérjék össze, aki a hatvanas években egyszer már eljátszotta Bathsheba Everdene-t. Mulligannek nem kell aggódnia, lehetőségünk volt látni a filmet, és az Egy lányról vagy a Drive-ban már bizonyító angol színésznő most egy sokat hivatkozott irodalmi karaktert személyesített meg úgy, hogy annak az összetett személyisége életre kelt a filmvásznon.

Carey Mulligan a Távol a világ zajától című filmben Forrás: InterCom

Hardy női főhőse, a sokszor meggondolatlanul cselekvő, ámde független és céltudatos Bathsheba a mai nézők számára is sok izgalmat nyújt, ugyanis hiába a tizenkilencedik századi viktoriánus Angliában szocializálódott, nem az volt minden álma, hogy minél hamarabb férjet találjon magának. Hárman is próbálják elnyerni a kegyeit: egy birkapásztor (Matthias Schoenarts), egy gazdag földesúr (Michael Sheen) és egy nyalka katonatiszt (Tom Sturridge).

Mulligan eddig többnyire kerülte a kosztümös filmeket (a Büszkeség és balítélet-ben és A nagy Gatsby-ben játszott azért), véleménye szerint angol színésznőként nagy a veszélye annak, hogy ha ilyenben vállal szerepet, akkor onnantól kezdve beskatulyázzák. A Távol a világ zajától című drámával viszont kivételt tett. Lenyűgözte ugyanis, hogy Bathsheba mennyire modern nő is valójában.

A filmet a Thomas Vinterberg (Születésnap, A vadászat) rendezte, akit azért választotta ki a feladatra, mivel dánként nem nevelték bele a regény kulturális jelentőségét. Ő ezért szabadabban, rá nehezedő nyomás nélkül tudott hozzányúlni az alapanyaghoz.

Matthias Schoenaerts és Carey Mulligan a Távol a világ zajától című filmben Forrás: InterCom

Egyszerre akart hagyománytisztelő és modern hatású kosztümös filmet forgatni – mesélte céljairól a Playlistnek. Meg akarta megidézni az Elfújta a szél grandiózusságát és élénk színpalettáját, de közben a karakterek személyiségének mélyére is le akart hatolni: "El akartam jutni a karakterek és a táj testéig és véréig."

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Carey Mulligan nem fakadt dalra A nagy Gatsby-ben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt június 10-én, szerdán 19 órára a Westend moziba.

Akantisz Judit, Asztalos Réka, Babarik Csilla, Bálint Zoltán, Bélteky-Tóth Ágnes, Biró Ágnes, Bogdán Hajnalka, Borgó Gábor, Cucz Nikoletta, Csanda Erika, Csima-Patkós Zita, Darázs Andrea, Dávidné dr. Bíró Márta, Farkas Adrienn, Fáy Eszter, Flórián Károly, Fróna István, Garas Sándor, Gurzo Eszter, Horváth Ákos, Jászberényi Dániel, Kállai Gyöngyi, Korai Eszter, Kun-Bartos Dóri, Nguyen Hieu, Pozsonyi Janka, Rektor Andrea, Riedlné Kubosi Mónika, Rózsás Emilia, Solti Attila, Szabó Attila, Szabó Dóra, Tóth Hanna, Tóth Lili Laura, Trásy Orsi, Tucker Dávid, Váti Evelin, Vontszemű Lili, Völgyesi Eszter, Zalai Péter

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne szontyolodjon el, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!