Jennifer Lawrence egy rahedli pénzt kap

Jennifer Lawrence
Vágólapra másolva!
Sok fejtörést okozott a Sony stúdiófőnökének a Passengers a két főszereplő magas gázsija miatt, de végül rábólintott a projektre. A sci-fi előkészületi fázisba lépett, Jennifer Lawrence és Chris Pratt pedig megkapja a millióit.
Vágólapra másolva!

A The Hollywood Reporter összesítése szerint jelenleg hat olyan színész van Hollywoodban, akik húszmillió dollárt kapnak egy-egy filmért: Robert Downey Jr., Leonardo DiCaprio, Sandra Bullock, Angelina Jolie, Denzel Washington és Matt Damon. Ebbe az elit klubba lép be most Jennifer Lawrence, és ehhez a társasághoz került egy lépéssel közelebb Chris Pratt.

Jennifer Lawrence Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész című filmben Forrás: Fórum Hungary

Lawrence a húsz millió mellé még a profit harminc százalékát is kialkudta magának - amennyiben persze nyereséges lesz a Passengers. Pratt ára a Jurassic World hatalmas sikere miatt máris felszaladt tíz millióról tizenkét millióra – írta meg a The Hollywood Reporter.

Chris Pratt a Jurassic World című filmben Forrás: UIP Dunafilm

Lawrence az Éhezők viadala első részéért egymillió dollárt kapott, a folytatásért tízet, a két részre vágott fináléért pedig összesen tizenöt millió ütötte a markát. Az Amerikai botrány-ért még kevesebb pénzt vihetett haza, mint férfi kollégái, Bradley Cooper és Christian Bale, most viszont fordult a kocka, és Lawrence-é a legmagasabb gázsi a Passengers-ben.

A 120 millióból készülő sci-fire "romantikus Gravitáció"-ként is hivatkoztak már. Egy űrutazáson idő előtt felkel a férfi főszereplő a hibernációból, aki aztán felébreszt egy női utast, és szerelem szövődik kettejük között.

Hiába szerzett meg két A-kategóriás sztárt a Sony az új filmjéhez, a nagy költségek miatt, és mivel eredeti forgatókönyvön alapul a Passengers (tehát nem egy franchise része), így is kockázatosnak ítélte meg azt a stúdió. Ezért a költségeket megosztva fizeti két másik gyártó céggel: a Village Roadshow és az LStar állja a 120 milliós büdzsé hetvenöt százalékát.

A Passengers-t a Kódjátszmá-t jegyző Morten Tyldum rendezi, a forgatás előreláthatólag szeptemberben kezdődik.