Leonardo DiCaprio szívesen eljátszaná Vlagyimir Putyint

2016.01.18. 17:38

Ki volt eddig a legnagyobb hatalommal bíró karakter, akit Leonardo DiCaprio eljátszott? Howard Hughes filmmogul az Aviátor-ból? A pénzt két kézzel szóró Jay Gatsby? Vagy a szintén szünet nélkül költekező bróker A Wall Street farkasá-ból? Ha teljesül az ötszörös Oscar-jelölt álma, és eljátssza Putyint, akkor erre a kérdésre rémesen egyszerű lesz válaszolni:

Putyin nagyon, nagyon, nagyon érdekes lenne, szívesen eljátszatnám őtvallotta meg a Welt am Sonntagnak.

Vlagyimir Putyin és Leonardo DiCaprio 2010-ben SzentpétervárottForrás: AFP

DiCaprio 2010-ben találkozott az orosz elnökkel egy konferencián, amit a szibériai tigris védelme érdekében szerveztek meg. „Az alapítványom pénzügyi támogatás nyújtott olyan projektek számára, amelyek a szibériai tigrisek védelmét tűzték ki célul. Putyinnal ezeknek a csodálatos állatoknak a védelméről beszélgettünk, politikáról nem esett szó.”

A szentpétervári konferencián „muzsik”-nak, azaz „igazi férfi”-nak nevezte Putyin az amerikai színészt. DiCaprio repülőgépe előbb motorhiba miatt volt kénytelen visszafordulni, aztán pedig Helsinkiben kellett leszállniuk az erős szél miatt. Putyin szerint ez sokan jelnek vették volna, és nem jöttek volna el, DiCaprio azonban hajthatatlan maradt.

Szép, dícsérő szavak voltak ezek, de vajon mit szól ahhoz Putyin, hogy DiCaprio Oroszország hagyományos jelképével, vagyis egy medvével küzdött meg A visszatérő-ben?

A medve és Leonardo DiCaprio A visszatérő című filmbenForrás: InterCom

A muzsik amúgy eredetileg jobbágyból lett parasztot jelent, de például a Kémek hídjá-ban is átvitt értelemben használta a szót az orosz kémet játszó Mark Rylance, amikor megtörhetetlen férfinak jellemezte Tom Hanks karakterét.

DiCaprio félig orosznak tartja magát, mivel mindkét nagyapja orosz volt, és szívesen eljátszana más személyeket is az orosz történelemől: „Lenin is egy érdekes szerep lenne, és Raszputyint is szívesen eljátszanám. Több filmet kellene készíteni az orosz történelemről.” Szerinte az orosz történelmet felépítő történetek Shakespeare-i vonásokat mutatnak, és ez „hihetetlenül izgalmas egy színész számára”.

Mindig is szeretett ellentmondásos személyeket eljátszani - A Wall Street farkasaForrás: ProVideo

DiCaprio mindig is szeretett ellentmondásos személyeket eljátszani, és ebbe a sorba Putyin, Lenin és Raszputyin is gyönyörűen illeszkedne. Legközelebb egy 19. századi sorozatgyilkost játszhat el a színész Scorsese rendezésében.  Henry H. Holmes az 1897-es chicagói világkiállítás forgatagát kihasználva fiatal nőket csábított el és gyilkolt meg.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK