Péterfy Borit betömött szájjal tuszkolták a csomagtartóba

Péterfy Bori a Szép halott című klipben
Vágólapra másolva!
A Péterfy Bori & Love Band most sem elégedett meg egy szimpla, ugribugri klippel: rögtön egy komplett kisfilmmel jelentkeztek. A nyomasztó hangulatú, hatperces erdei thrillerben van váratlan csavar, a képi világa borzongató, és több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Az április közepétől kapható új album Szép halott című számához készült a klip, amelyet az Origón láthat először.
Vágólapra másolva!

A Péterfy Bori & Love Band klipjeibe mindig is nagy munkát fektettek, mindegyikhez próbáltak kitalálni egy önálló képi világot. A Lovasi András közreműködésével készült Délelőttök a kádba’ krétaanimáció segítségével elevenedett meg, a Téged nem című számban szexi vörös csizmával kiegészített kalauzszerkóban vonatozik az énekesnő, a Vámpír című dalhoz pedig az éppen az első hollywoodi sci-fijére készülő Mundruczó Kornél rendezett klipet.

Péterfy Bori a Szép halott című klipben Forrás: Umbrella

A kisfilmnek is beillő klipek hagyományát folytatja a Péterfy Bori & Love Band most a Szép halott című számmal is. A remekül sikerült Fluor film-et is jegyző Miki357-t, a hazai popszakma egyik legfelkapottabb rendezőjét kérték fel a munkára, aki most egy fura, erőszakos párkapcsolatról forgatott klipet, és egy sötét, sejtelmes világot teremtett meg hozzá futkározó farkassal, baljós ártéri erdővel és kloroformos altatással.

Thrillerként nézve is működik Miki357 videoklipje, már a robosztus, riasztó hangokkal megtámasztott kezdőjelenettel behúztak a történetbe. Péterfy Bori kompon kel át egy erdővel borított szigetre, és az arcán látszik, hogy valami nagyon nincs rendben. Fogságban tartják őt? Vagy ennél bonyolultabb a nő és a vele utazó férfi viszonya? Mint minden jó thrillerben, a Szép halott-ban is több a kérdés, mint a válasz. A klipet a gemenci erdőben található, Baja melletti Pandúr-szigeten forgatták.

Miki 357-t nem konkrét filmek ihlették meg, hanem thrillerekre jellemző, sztereotipikus helyzeteket emelt át, hogy a néző otthonosan érezze magát a klip világában, és később váratlanul érje őt a csavar. A férfit Kathy Zsolt színész, a Holdongolf Projekt társulatvezetője, az Ivan & the Parazol menedzsere játssza.

A kisfilmben egy ötödrészt kutyától származó farkas is felbukkan, akivel több gond is akadt a forgatáson. Az állat különösen öntörvényű, az idomárja szerint ha éjszaka tíz méternél távolabbra kószál el, akkor többet már nem jön vissza. A kinézete nem passzolt a kliphez, ugyanis farkas létére túlontúl aranyos volt. Miki357 így a tervezettnél kevesebbszer vágta be az állatot a klipbe.

Péterfy Bori a Szép halott című klip forgatásán Forrás: Umbrella

A rendező a szokásos munkamódszerét követte, a dalszöveg inspirálta a forgatókönyv megalkotásakor, amelyet aztán változtatás nélkül elfogadtak Péterfy Boriék. A harmadik percnél felcsendülő, dacos elégedettséget sugárzó dal először még elüt a kisfilm borongós hangulatától, az üres út és a farkas köti csak össze a képet és a szöveget, de legkésőbb a refrénnél minden a helyére kerül.

A klipet ma este tíztől nagyvásznon is megnézheti a Toldi moziban. Péterfy Bori Szédülés című új lemeze április 15-től lesz kapható CD-n, digitális formában, és előrendelhető bakeliten is. A Szép halott című számot először az április 9-i szülinapi koncerten lehet meghallgatni élőben az Akvárium Klubban.