Ingyen nézheti a gyerek a legjobb magyar rajzfilmeket

Lúdas Matyi
Vágólapra másolva!
A KEDD Animációs Stúdió Youtube-csatornáját imádni fogják a kisgyermekes szülők. Nyugodtan leültethetik elé a kölköt, hiszen csupa remek mesét tartalmaz a válogatás, ráadásul a felnőttek is kedvükre nosztalgiázhatnak a magyar animáció legjobb műveinek nézése közben. Szuperjó minőségben és teljesen ingyen lehet nézni a Vukot, a Szaffit, a Lúdas Matyit, de Macskássy Gyula klasszikus rövidfilmjeit is.
Vágólapra másolva!

Dargay Attila három klasszikussá nemesedett egész estés rajzfilmje is felkerült KEDD Animációs Stúdió Youtube-csatornájára, így aztán ingyen és bármikor újranézhetjük a Lúdas Matyi-t, a Vuk-ot és a Szaffi-t, illetve elbűvölhetjük velük a fiatalabb generációkat.

Vuk - A képre kattintva már nézheti is a filmet Forrás: KEDD Animációs Stúdió

Elég egy gombnyomás, és máris nevethetünk a háromszor megbüntetett Döbrögin, izgulhatunk a családja nélkül felnőni kénytelen vagány rókáért, illetve gyönyörködhetünk Szaffi pajkos szépségében. Ezeket az időtlen történeteket jelenleg a KEDD csatornáján nézhetjük a legjobb minőségben, mivel a felújított változatok itt érhetőek el a legnagyobb felbontásban.

Lúdas Matyi - A képre kattintva már nézheti is a filmet Forrás: KEDD Animációs Stúdió

Dargay meséi mellett a Janikovszky Éva tollából származó Égigérő fű című egész estés ifjúsági film is bekerült a válogatásba, amelyben a találékony Misu azzal foglalja el magát a nyári szünetben, hogy zöldellő rétté változtatja a bérház udvarát, hogy ezzel boldoggá tegye a nyugdíjba vonuló, a betonrengetegtől már előre félő parkőrt.

Égigérő fű - A képre kattintva már nézheti is a filmet Forrás: KEDD Animációs Stúdió

A KEDD és a MANDA jóvoltából a magyar rajzfilm atyjának is nevezett Macskássy Gyula animációs rövidfilmjeiben is elmerülhetünk. Szám szerint 11 műve került fel, köztük van A kiskakas gyémánt félkrajcárja, a mohóság és az önzés veszélyeire tanító A telhetetlen méhecske vagy például az Uhuka, aki egész nap a tévét nézte is, amelynek annyira csodálatos a tartalomismertetője, hogy változtatás nélkül idézem:

„Uhuka, a kis bagoly, mivelhogy egész nap a tévét nézi, még repülni sem tanul meg. Ezáltal bizony nagy bajba kerül. A krimik hatásától kínzó, félelmetes álmokkal küszködik, s amikor jön a róka, nem menekül, mert nem is ismeri. Szerencsére testvérei, akik mindent megtanultak, kimentik a róka szájából. Ettől kezdve Uhuka még az esti mesét sem nézi.”

Uhuka, aki egész nap a tévét nézte - A képre kattintva már nézheti is a filmet Forrás: KEDD Animációs Stúdió

Mi nyugodtan lehetünk bátrabbak Uhukánál, egy kis mesenézés biztosan nem fog megártani.