Meghalt Bill Nunn, Pókember egyik szövetségese

2016.09.26. 11:26

Hatvankét éves korában meghalt Bill Nunn, Pókember egyik szövetségese Sam Raimi trilógiájában, illetve Radio Raheem megformálója Spike Lee nagyhatású New York-i drámájában, a Szemet szemért-ben – adta hírül a Variety.

Bill Nunn a Szemet szemért premierjének 25. évfordulóján megrendezett vetítésen New Yorkban 2014-benForrás: AFP/2014 Getty Images/Ilya S. Savenok

Több mint ötven filmben szerepelt karrierje során, Spike Lee rendezővel négyszer dolgozott együtt: először az 1988-as Suliláz-ban, majd a két Oscarra jelölt Szemet szemért-ben kazettás magnóval járta Brooklyn utcáit, és állandóan Public Enemyt bömböltetett rajta. Az 1990-es Mo' Better Blues-ban Denzel Washington együttesének egyik tagját játszotta, a nyolc évvel később szintén Washington főszereplésével készült A játék ördögé-ben pedig ő volt a főhős nagybátyja. Lee így búcsúzott el tőle az Instagramon:

Sam Raimi Pókember-trilógiájában a The Daily Bugle egyik szerkesztőjét, Robbie Robertsont alakította, aki barátságosan viszonyult Peter Parkerhez, és azon a véleményen volt, hogy Pókemberre hősként, és nem veszélyforrásként kell tekinteni.

J.K. Simmons, Bill Nunn és Tobey Maguire a Pókember 2-benForrás: InterCom

Harrison Ford partnere volt a Csak egy lövés-ben, feltűnt az Apácashow-ban és a Végső csábítás című nagyszerű neo-noirban is.

Harrison Ford és Bill Nunn a Csak egy lövés című filmbenForrás: UIP Dunafilm

Utoljára a Sirens című tévésorozatban lehetett látni, évek óta próbálta a rákot legyőzni, szeptember 24-én, szombat reggel halt meg szülővárosában, Pittsburgh-ben.