Ennyire elszállt ördögűzést még biztosan nem látott

A démon arca
Vágólapra másolva!
Kíváncsi arra, milyen technikát eszelt ki Aaron Eckhart az ördög kiűzésére? Ha igen, játsszon velünk, és jegyet nyerhet A démon arca című horror premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

Negyvenhárom év telt el Az ördögüző óta, de továbbra sem tud ráunni a moziközönség az embereket megszálló démonok és vallásos személyek küzdelmére. Ezerszer láttuk már, de még mindig ránk tudja hozni a frászt, ha egy deformálódott, idegen hangon beszélő gyerek vérfürdőbe kezd.

A démon arca (Incarnate) című horror is úgy kezdődik, mit bármelyik másik ördögűzős film: adva van egy cuki kisgyerek, akit egy gonosz démon száll meg, és innentől kezdve vörösen világít a szeme, és hihetetlenül nagy erővel csapja a falhoz az embereket. Az aggódó család papot hív, aki azonban nem ellenfél a gyerek számára. Innentől kezdve viszont egyedi kanyart vesz a horror.

Carice Van Houten és Aaron Eckhart A démon arca című filmben Forrás: InterCom

Aaron Eckhart már nem kereszttel, Miatyánkkal és szentelt vízzel száll szembe az ördöggel. Katolikus rituálé helyett belép az áldozat képzeletébe, és úgy próbálja legyőzni a démont. Ki is mondja az előzetesben, hogy ez nem a valóság, de arra talán emlékeztetnie sem kellene minket, hiszen többek között egy végtelen sötétségbe vezető ajtón lép be.

A démon arcá-ban a Trónok harca vörös papnője, Carice Van Houten is felbukkan, a horrort Brad Peyton rendezte, aki legutóbb Dwayne Johnson katasztrófafilmjét, a Törésvonal-at jegyezte. Kíváncsi arra, hogyan megy a valóságban az ördögűzés? Olvassa el Friedkin kimerítő riportját, aki Vatikánban vett részt egy szertartáson.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Aaron Eckhartnak A sötét lovagban volt két, nagyon különböző arca.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt december 7-én, szerdán 19 órára a Westend moziba:

Ádám Dániel, Babik Júlia, Bagyura Ágnes, Bakainé Gál Adrienn, Balogh Dorottya, Bathó László, Berkics Zsuzsanna, Bíró Andrea, Bogdán Hajnalka, Bozó Ottó, Cvetkova Mária, Császár Zoltán, Dienes Nelli, Egyed Tímea, Fáy Eszter, Fűri Sebestyén, Hajnal Gréta, Hámori Betti, Hosszú László, Jakab Péter, Kelcz Attiláné, Kemenes Attila, Kerek Orsolya, Khéli Dávid, Kiss Orsi, Kocsis Milán, Kovács Csaba, Kovács Zoltán, Lókucza Sándor, Marinka Zoltán Péter, Márta Katalin, Máté László, Mezei Tamás, Micsutka Sándor, Miksó Krisztián, Molnár Róbert, Nádudvary Tímea, Nagy András, Nagy Mihály, Nagy-Vonnák Éva, Nyíri István Zoltán, Ozvaldi Réka, Ökrös Veronika, Pintér Dávid, Pöszmet András, Rákóczi Edina, Rózsás Emilia, Rucska Péter, Sebestyén Balázs, Slavic Károly, Solti Attila, Stárics Balázs, Szabados Zsuzsanna, Szalay Zoltán, Szibilla Zoltán, Szőnyi András, Szűcs László, Tóth Anikó, Tóth Hanna, Tóth Regina, Tucker Dávid, Tüske Szabolcs, Varga Ibolya, Váti Evelin, Vereckei Zoltán, Viczkó Zsolt, Vinklárik Lászlóné

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!