"Az Erő a sötét oldalát mutatta ma" - kollégáit sokkolta Carrie Fisher halálhíre

Carrie Fisher
Vágólapra másolva!
Carrie Fisher múlt pénteki szívinfarktusa nagyon felzaklatta a kollégáit, később biztató hírek jöttek a színésznő állapotáról, éppen ezért talán még jobban meglepte Hollywoodot a kedden bekövetkezett halála. Kollégái és barátai emlékeznek Leia hercegnő megformálójára.
Vágólapra másolva!

Harrison Ford (Han Solót játszotta a Star Wars-filmekben): Carrie egyszeri és megismételhetetlen. Briliáns, eredeti, vicces, rettenthetetlen. Bátran élte az életét. Együtt érzek a lányával, Billie-vel, édesanyjával, Debbie-vel, fivérével, Todd-dal, és számos barátjával. Mindannyiunknak hiányozni fog.

Carrie Fisher és Harrison Ford A Birodalom visszavág című filmben Forrás: InterCom

Mark Hamill (Luke Skywalkert játszotta a Star Wars-filmekben): Nincsenek szavak. #lesújtva

George Lucas (a Star Wars-sorozat atyja): Carrie-vel szinte egész felnőttkorunkban barátok voltunk. Hihetetlenül okos volt; tehetséges színésznő, író és komikus, színes egyéniség, akit mindenki imádott.

Peter Cushing, George Lucas és Carrie Fisher a Csillagok háborúja forgatásán Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/Lucasfilm/Lucasfilm

Billy Dee Williams (Lando Carlisiant játszotta A Birodalom visszavág-ban és A Jedi visszatérben): Mélységesen lesújtott Carrie halálhíre. Egy drága barát volt, akit nagyon tiszteltem és becsültem. Az Erő a sötét oldalát mutatta ma.

Anthony Daniels (C-3PO-t játszotta a Star Wars-filmekben): Már azt hittem, megkaptam karácsonyra, amit akartam. Nem így lett. Annak ellenére, milyen sokan gondoltak rá, és imádkoztak érte. Nagyon, nagyon szomorú vagyok.

Warwick Davis (több szerepet is játszott a Star Wars-filmekben): Leia hercegnő, Carrie Fisher eggyé vált az Erővel. A kedvességed és az éles nyelved nagyon fog hiányozni. #RIP Utóirat: Köszi a tejet és a sütit.

Steven Spielberg (együtt szerepeltek a Blues Brothers-ben, Fisher dolgozott Spielberg Hook című filmjének forgatókönyvén): Mindig ámulattal adóztam Carrie iránt. Megállapításai rendre megnevettettek, egyszersmind a lélegzetem is elállt tőlük. Nem volt szüksége az Erőre: ő maga volt az őserő, akiben a hűség és a barátság erényei megtestesültek. Szörnyen hiányozni fog.

Carrie Fisher és Steven Spielberg 2005-ben Forrás: Getty Images/AFP/2005 Getty Images/Vince Bucci

Dan Aykroyd (a Blues Brothers című filmben játszottak együtt, a forgatás alatt eljegyezték egymást): A mi szépséges, brilliáns, vicces, bölcs, kedves és odaadó Blues Nővérünk - olyan ironikus - a kisbabák mellett a karácsonyt szerette a legjobban Carrie.

Peter Mayhew (Csubakkát játszotta a Star Wars-filmekben): Nem lehet szavakba önteni ezt a veszteséget. Carrie volt a legragyogóbb világosság minden szobában, amibe belépett. Nagyon fog hiányozni.

Gwendoline Christie (Phasma századost átszotta Az ébredő Erő-ben): Elveszítettük a hercegnőnket.

Colin Trevorrow (a Star Wars kilencedik epizódjának rendezője): Örökké.

Felicity Jones (a Zsivány Egyes női főszereplője): Lesújtó hír. Sosem találkoztam Carrie-vel, de rengeteget hallottam arról, hogy mennyire okos és szellemes volt. Független szellemisége mindannyiunknak hiányozni fog.

Kevin Smith (a Jay és Néma Bob visszavág című filmben rendezte Fishert): A hercegnő hétéves koromban rabolta el a szívemet. Aki ismer, az tudja: Carrie Fisher volt az első szerelmem. Izgatottan néztem Leia hercegnő kalandjait is a Star Wars-filmekben, de 1977-től 1984-ig szerelmes voltam magába Carrie Fisherbe.

A szobám falait Carrie Fisher-fotók borították, az összes filmből, amiben valaha játszott (köztük a Polaroidok, amiket a tévéről lőttem, amikor a Blues Brothers-t leadták valamelyik kábelcsatornán). Féltékeny voltam Paul Simonra, amíg Carrie Fisherrel járt, és csak azután hallgattam a zenéjét, miután szakítottak. Kilencszer váltottam mozijegyet A szivárvány alatt-ra Carrie Fisherrel és Chevy Chase-szel (főleg mert Carrie Fisher egy jelenetben fehérneműben szerepelt).

Gyerekkoromat Carrie Fishernek szenteltem, holott sosem találkoztam vele élőben, valahogy úgy, ahogy az apácák szentelik magukat Krisztusnak anélkül, hogy megpillantanák. Évtizedekkel később alkalmam nyílt megosztani mindezt Carrie Fisherrel, amikor Jason Mewesszel egy furgonban dekkoltunk a Jay és Néma Bob visszavág forgatásán. Udvariasan végighallgatta azt, amit már kismilliószor elregélt neki kismillió férfi és nő, akik felnéztek rá, majd huncut módon így válaszolt: „Örülök, hogy segítettem felfedezni a fénykardodat."

Ettől fogva már nem Carrie Fisher volt, hanem csak Carrie. Így fogok emlékezni rá: a gyerekkori álmok alázatos zászlóvivőjeként, aki remekül bánt a szavakkal, és csintalan humorérzékkel rendelkezett. Nem kért fizetést a Jay és Néma Bob visszavág-ban vállalt szerepéért; helyette megvetetett velünk pár antik fonott fotelt. „Ehhez a filmhez passzol az ilyen ülőgarnitúra" – indokolta.

Amikor vendégszerepelt a Hulun futó műsorunk, a Spoilers első évadjában, Carrie úgy foglalt helyet a trónon, mint aki oda született. Kis krapekként arról álmodoztam, hogy egy nap majd feleségül veszem Carrie Fishert. Fiatal filmesként arról, hogy egy nap majd szerepelni fog az egyik filmemben. Felnőttkoromban pedig arról, hogy nekem is úgy fog vágni az eszem, és annyi emberre leszek hatással, mint Carrie Fisher.

Most, hogy Carrie Fisher eltávozott, a barátomról, Carrie-ről fogok álmodni, akinek káprázatos karrierjét volt szerencsém kezdettől figyelemmel kísérni, akinek őszintesége jobb emberré tett, és aki lélekben – akárcsak az Erő – örökké velünk marad. Szép álmokat, drága hercegnőm...

Albert Brooks (Fisher édesanyját rendezte az Anya című filmben): Nyugodj békében, Carrie Fisher. Egy briliánsan vicces, tehetséges nő. Most jobban fog hiányozni a humorod, mint bármikor.

William Shatner (az örök rivális Star Trek Kirk kapitánya, jóban voltak Fisherrel): Mélyen megrendít Carrie Fisher halálának híre. Nagyon fog hiányozni az évődésünk. Ragyogó tehetség volt, egy fényes csillag aludt ki a mai napon.

Ellen DeGeneres (tévés műsorvezető, Carrie Fisher sokszor járt a műsorában): Carrie Fisher zseniális író, színész és barát volt. Nagyon élveztem a társaságát. Nem hiszem el, hogy nincs többé.

Cindy Lauper (a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb énekesnője): Jaj, ne, Carrie Fishert is elvesztettük! Olyan vicces, olyan eleven volt! RIP. Részvétem a hozzátartozóinak és barátainak. Nekünk is hiányozni fog.

Bette Middler (együtt játszottak a 2008-as Nők-ben): Carrie Fisher nem élte túl. Annyira sajnálom. Őszinte részvétem a családjának, a barátainak és a rajongóinak szerte a világon.

Anna Kendrick (Az egek ura Oscar-jelölt színésznője): Nem. Nem. Kurva picsába. Carrie Fisher egy legenda, bassza meg, ilyen nincs.

Gary (Carrie Fisher kutyája): Nincs ennél szomorúbb tweet. Anyu elment. Szeretlek, @carrieffisher.

Bob Iger (a Disney vezérigazgatója, a Star Wars-filmek producere): Carrie Fisher senki máshoz nem hasonlítható, igazi egyéniség, aki a védjegyéül szolgáló szellemességgel és pimaszsággal osztotta meg a világgal a tehetségét és az őszinte véleményét. Milliók szerettek bele az utolérhetetlen Leia hercegnőbe; mindig is különleges helyet foglal majd el a Star Wars rajongóinak szívében, valamint azokéban is, akiknek megadatott, hogy személyesen ismerjék. Nagyon fog hiányozni, együtt gyászolunk a rajongóival és barátaival világszerte.

.