Nézze meg elsőként, hogyan lesz maffiavezér Ben Affleckből!

Az éjszaka törvénye
Vágólapra másolva!
Kíváncsi arra, hogyan lépked egyre feljebb a szervezett bűnözés ranglétráján Ben Affleck? Ha igen, játsszon velünk, és jegyet nyerhet Az éjszaka törvénye premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

Ben Afflecket nagyon foglalkoztatja a bűnözés - az elkövetés és a bűnüldözés egyaránt. Rendezői debütálását (Hideg nyomon) egy bostoni nyomozópárosnak szentelte, a Tolvajok városá-ban egy érző szívű bankrablót alakított, eddigi legnagyobb ívű rendezői munkájában, Az éjszaka törvényé-ben pedig az alkoholtilalom időszakába kalauzol el, és egy pályáját kisstílű rablásokkal indító bűnöző felemelkedését mutatja be.

A Hideg nyomon után ismét egy Dennis Lehane-regényt dolgozott fel Affleck, a rendezés mellett a forgatókönyvet is ő írta, és a főszerepet is eljátszotta. A bostoni rendőrkapitány fiát alakítja, aki Florida és Kuba érintésével egyre feljebb jut a szervezett bűnözés ranglétráján. A színész legtöbbször búvalbélelt, önmarcangoló ábrázattal tűnik fel az előzetesben, ezzel is erősítve az egyik szerelmét alakító Zoe Saldana szavait: „Egy-egy csatát megnyerhetsz, de az erőszak végül akkor is legyőz.”

Zoe Saldana és Ben Affleck Az éjszaka törvénye című filmben Forrás: InterCom

Saldana mellett Sienna Miller is feltűnik a maffiózó barátnőjeként, Elle Fanning réveteg prédikátorként a bűnbánatra szólítja fel a főszereplőt, Brendan Gleeson pedig az édesapját alakítja. A nagyszerű színészgárdába az Adaptáció-ért Oscar-díjat nyert Chris Cooper is meghívást kapott, aki már a Tolvajok városá-ban is együtt dolgozott Affleckkel.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Daredevil volt Ben Affleck.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt január 13-án, hétfőn 19 órára a Westend moziba:

Ádám András, Baji Gedeon, Bak Sándor, Drégelyvári Anna, Ézsiás Antónia, Falvai Zsolt, Farkas Tamás, Gerencsér Krisztina, Kovács Tibor, Kukkel Barbara, Kulcsár Tamás, Laza Róbert, Lendvai Adrienn, Marus Gábor, Micsutka Sándor, Miksó Krisztián, Molnár Dóra, Nagy Péter, Németh Andrea, Németh-Simon Zsanett, Ozvaldi Réka, Papp Mihály, Pásztor Fanni, Pjadik Patrik, Pördi Gábor, Prógli Katalin, Raguláné Pinczel Ildikó, Ránics Zsuzsanna, Resch Tibor, Soós Karolina, Szabó Barbara, Székely Linda, Tombor Judit, Varga Anita, Vereckei Zoltán

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!