Nézze meg, mekkora kavarás ment a McDonald's alapításakor!

Az alapító
Vágólapra másolva!
Kíváncsi arra, hogyan vált a kaliforniai családi vállalkozásként  indult McDonald's a világ legnagyobb gyorsétterem-láncává? Ha igen, játsszon válunk, és jegyet nyerhet Az alapító premier előtti vetítésére. Ez lehet Michael Keaton következő nagy dobása a Birdman és a Spotlight után. 
Vágólapra másolva!

Ironikus címet kapott a világ leghíresebb gyorsétterem-láncának az eredettörténetét elmesélő Az alapító, hiszen a film főhőse, a Michael Keaton által megformált utazó ügynök a szó szoros értelmében nem számít a McDonald’s alapítójának. A férfi utazóügynökként házal egy milkshake-et készítő géppel, a legtöbb esetben sikertelenül. A szerencse csak akkor mosolyog rá, amikor betér a McDonald-testvérpár éttermébe. A tömeget és a gyors kiszolgálást látva az a remek ötlete támad, hogy ebből a családi vállalkozásból franchise-t kellene csinálni.

Michael Keaton Az alapító című filmben Forrás: Fórum Hungary

A történet főhőse idáig teljesen pozitív fényben tűnik fel, észreveszi a kínálkozó lehetőséget, és kellő kitartással felépíti a világ legismertebb gyorsétterem-láncát. Az előzetes további részéből azonban az is kiderül, hogy Ray Kroc messze volt attól, hogy Grál-lovagnak lehessen nevezni.

Fokozatosan szembefordult a McDonald-testvérpárral (John Carroll Lynch és Nick Offerman), magának akarta megszerezni a dollármilliókat érő nevet és az egész vállalkozást is. Több kritikus hasonlóságokat vélt felfedezni Donald Trump és Az alapító főhőse között.

Izgalmas élmény lesz azt figyelni magunkon, hogy mi az a pont, amíg még szimpatizálunk Kroc-kal, és hol kezdjük azt érezni, hogy egy másokat becsapó, megalomán férfi történetét nézzük.

Michael Keaton Az alapító című filmben Forrás: Fórum Hungary

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Michael Keatont a Birdman című filmben nyújtott alakításáért jelölték Oscar-díjra.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt január 31-én, kedden 19 órára a Westend moziba:

Arányi Tiborné, Bálint Zoltán, Barsvári Tímea, Bathó László, Beke-Szabó Pálma, Besze Csilla, Birkás Petra, Bogdán Hajnalka, Burján Péter, Czibula Krisztián, Csató Anikó, Deák József, Deme Kornél Döme, Doma Tamás, Eichinger Helga, Erdélyi János, Farkas Adrienn, Farkas Tamás, Fáy Eszter, Fekete Lara, Fülkorn Tibor, Gárdonyi Pál, Hajnal Orsolya, Halla József, Hideg Balázs, Horváth Ákos, Horváth Zsolt, Huszti Gergő, Jakus Ádám, Jelli Márk, Juhász Brigitta, Kállai Gyöngyi, Kanyári László, Karlovics Zsolt, Karner Anett, Kerek Orsolya, Kerezsi Erzsébet, Kindler András, Kispál Brigitta, Kiss Henrietta, Kiu Bence, Klacsán Csaba, Kocsi Árpád, Koller Judit, Kostya Olívia, Kovács Albert, Kovács Bálint, Kovács Bernadett, Kozma Imre, Kramer Ágnes, Lókucza Sándor, Markos Szilvia, Matuszka Máté, Millián László, Molnár Adrienn, Molnár András, Molnár Dóra, Müller Mónika, Nádi András, Nagy Csaba, Nagy Dóra, Nagy Mihály, Nagy Péter, Náray E. Tamás, Novotny Antal, Pájer Kitti, Paulik Réka, Petricskó Mariann, Rákóczi Edina, Resch Tibor, Reszler Gergely, Sárközy Sámuel, Slominski Judit, Stifner Dorottya, Szabó Imre, Székely Linda, Szepesi Róbert, Szirák Zoltán, Szöllősy Gábor, Tarjányi Dániel, Tasi Orsolya, Teitelbaum Áron, Tolcsvai Ádám, Tóth Hanna, Tucker Dávid

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!