Nézze meg, milyen lehetetlen kunsztokra képesek a magyar artisták!

Mi ez a cirkusz?
Vágólapra másolva!
Kíváncsi arra, milyen sok lemondás és fájdalom kell ahhoz, hogy megvalósulhasson egy cirkuszi előadás? Ha igen, játsszon velünk, és jegyet nyerhet a Mi ez a cirkusz? premiernapi vetítésére. 
Vágólapra másolva!

A dokumentumfilm alapból nem az a műfaj, amely tömegeket csábít a moziba, a Mi ez a cirkusz azonban érdemesnek tűnik arra, hogy nagyvásznon nézzük, hiszen egy látványosságokkal teli közegbe, a cirkuszba kalauzol el minket.

Egy kocka a Mi ez a cirkusz? című filmből Forrás: Anjou Lafayette

A valóság és a fikció határán egyensúlyozó film hat fiatal artista és a világhírnév küszöbén álló magyar újcirkusz-társulatuk, a Recirquel életébe, valamint egy előadás születésébe enged betekintést. A több mint három éven át készült egész estés Mi ez a Cirkusz? emberi közelségbe hozza a lélegzetelállító produkciók szuperhőseit, megtudhatjuk, hogy néha ők is félnek, illetve komoly fájdalmak gyötrik őket.

Arról mesélnek, hogy már pusztán a dróton járás is fájdalommal jár, illetve komolyabb sérülések is szóba kerülnek: „majdnem kilógott a csontom". Ha ennyi lemondással és sérüléssel jár ez a munka, akkor vajon miért csinálják? Erre is választ kaphatunk a filmben: „Akkor vagyok boldog, amikor olyat tudok mutatni az embereknek, amiről nem hitték, hogy lehetséges."

A film rendezője Halász Glória, a váci börtönszínházról készült Vasfüggöny és Balogh László bohócdoktorról szóló Dr. Lala alkotója. Társrendezőként Tiszeker Dániel is részt vett a Mi ez a cirkusz? munkálataiban, ő nemrég a #Sohavégetnemérős című zenés szkeccsfilmmel hívta fel magára a figyelmet.

Egy kocka a Mi ez a cirkusz? című filmből Forrás: Anjou Lafayette

Ha szeretné megtekinteni a Mi ez a cirkusz? című filmet az Origo Filmklub február 2-i vetítésén, nem kell mást tennie, mint megválaszolni az alábbi kérdést, s a helyes választ a lakcímével együtt elküldeni a [email protected] címre. A levél tárgya "Mi ez a cirkusz" legyen, egy olvasó csak egy választ küldhet be.

Tiszeker Dániel előző filmje, a #Sohavégetnemérős melyik magyar zenekar dalai köré szerveződött?

A) Halott pénz
B) Wellhello
C) Szabó Benedek és a Galaxisok

A helyes megfejtést beküldők közül kb. 100 játékost sorsolunk ki, akiket mozipartnerükkel együtt meghívunk a Cinema City Aréna moziba február 2-án, csütörtökön 19 órakor kezdődő vetítésünkre. Az előadásra jegyet vásárolni nem lehet.

A játék egyfordulós, ideje: 2017. január 26. – január 31. A sorsolásra 2017. február 1-én kerül sor. A játékban az Origo Zrt. munkatársai nem vehetnek részt, a nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben kérdés merült volna fel önben a játékkal kapcsolatban, azt itt felteheti.